Η Ευρώπη μπαίνει στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του Euro 2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με έναν χρόνο καθυστέρησης, λόγω των συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού -όχι μόνο στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο θεσμός θα… απλωθεί σε 11 χώρες, με κάθε μια από αυτές να έχει διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος και την παρουσία θεατών στις εξέδρες.

Όσον αφορά τη Ρωσία, χθες (20/05) έγινε γνωστό πως θα επιτρέψει σε ξένους κατόχους εισιτηρίων την παρουσία τους στο γήπεδο, αυτό στην Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα, θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα για να παρακολουθήσουν το τουρνουά, όπως ανέφερε η Οργανωτική Επιτροπή της πόλης.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην είσοδο ξένων στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επιτρέποντας μόνο σε πολίτες χωρών με τις οποίες έχει «επανασυνδεθεί» μέσω διεθνών πτήσεων να διασχίσουν τα σύνορά της.

«Στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, η κυκλοφορία των ανθρώπων έχει μειωθεί σοβαρά. Είχαμε συναντήσεις με τις ομοσπονδιακές αρχές και καταφέραμε να ανοίξουμε τα σύνορα σε όσους έρχονται στην Αγία Πετρούπολη για διακοπές που συνδέονται με το ποδόσφαιρο αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, Αλεξέι Σορόκιν.

Ο Σορόκιν πρόσθεσε πως οι αξιωματούχοι του τουρνουά και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς ασφαλείας και τα τεστ ανίχνευσης του ιού. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες βίζας για ξένους αξιωματούχους της UEFA, εθελοντές, εκπροσώπους των ΜΜΕ και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο τουρνουά.

Η Αγία Πετρούπολη, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα μπορέσει να ανοίξει το 50% της χωρητικότητας του γηπέδου της (μπορεί να χωρέσει 68,134 θεατές), θα φιλοξενήσει επτά αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και ενός προημιτελικού.