Η Τσέλσι προηγήθηκε, η Ρεάλ ισοφάρισε και το ποια ομάδα θα προκριθεί στον τελικό του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς.

Οι Άγγλοι μπήκαν στο παιχνίδι δυνατά για να αιφνιδιάσουν τους Ισπανούς και το πέτυχαν. Όχι στο 10′, όταν ο Κουρτουά έκανε μεγάλη επέμβαση εξ επαφής στην προσπάθεια του Βέρνερ, αλλά στο 14′, όταν ο Πούλισικ απέφυγε και τον τερματοφύλακα και έγραψε το 0-1. Ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, η οποία όμως στη συνέχεια δέχθηκε πίεση.

Οι Μαδριλένοι αντέδρασαν, είχαν δοκάρι σο 23′ σε τρομερό σουτ Μπενζεμά και τελικά αυτός ήταν, στο 29′, που ισοφάρισε με γυριστό εντός περιοχής (1-1). Κάπου εκεί όμως, ο ρυθμός του παιχνιδιού άρχισε να πέφτει, όχι τόσο έντονα όσο η… βροχή πάντως, με τα πράγματα να γίνονται χειρότερο στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα λάθη ήταν αρκετά, οι καλές φάσεις όχι απλά ελάχιστες αλλά ανύπαρκτες και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Οι Ζινεντίν Ζιντάν και Τόμας Τούχελ προσπάθησαν με τις κινήσεις τους από τους πάγκους να βελτιώσουν κάποια πράγματα αλλά δεν τα κατάφεραν και από ένα σημείο και μετά, καθώς μπαίναμε στο τελευταίο 15λεπτο του παιχνιδιού, καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διατεθειμένη να ρισκάρει για ένα δεύτερο γκολ.

Έτσι, με το 1-1 να μένει ως το τέλος, η πρόκριση στον τελικό του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μιλιτάο, Βαράν, Νάτσο, Καρβαχάλ (77′ Οντριοθόλα), Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος, Μαρσέλο (77′ Ασένσιο), Μπενζεμά (92′ Ροντρίγκο), Βινίσιους (66′ Αζάρ).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (66′ Τζέιμς), Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Πούλισικ (66′ Ζίγιεχ), Βέρνερ (66′ Χάβερτς), Μάουντ.