Η ΑΕΚ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι καθώς μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, ακολούθησε νέο αρνητικό αποτέλεσμα στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Σαφώς και η εικόνα της Ένωσης δεν είχε σχέση με τη συντριβή στο ντέρμπι από τους ερυθρόλευκους, ωστόσο ουσιαστική αντίδραση δεν βγήκε και οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έφυγαν πάλι απογοητευμένοι από το γήπεδο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ψυχολογία μετά από όσα έχουν συμβεί και έπειτα από τη νέα ήττα με τον τρόπο που ήρθε στο τέλος ήταν πεσμένη στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια έπειτα από τη λήξη του ματς. Ο Χιμένεθ πάντως προσπάθησε να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας τους μεταξύ άλλων: «Είμαι περήφανος για εσάς και την προσπάθεια που κάνατε σήμερα. Δώσατε τα πάντα. Έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοσή σας».

Λίγο νωρίτερα άλλωστε στις δηλώσεις του στην κάμερα της Cosmote TV τους είχε συγχαρεί δημόσια, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με όσα είχε πει μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αν και τότε με το «δεν μπορούν παραπάνω» ο ίδιος αναφερόταν στα πολλά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι ποδοσφαιριστές του με αρκετούς τραυματισμούς, κρούσματα κορονοϊού και κακή ψυχολογία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χιμένεθ ήταν το ίδιο υποστηρικτικός προς τους παίκτες του και στην προπόνηση της Πέμπτης στα Σπάτα σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό τους. Άλλωστε η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο μπροστά της. Πρέπει να βρει τις πνευματικές δυνάμεις και να παλέψει για να έρθει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, αρχής γενομένης στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο ματς που ακολουθεί με τον Άρη την Κυριακή.

Ήδη μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στην 5η θέση, βάζοντας σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή της συμμετοχή την επόμενη σεζόν. Η ψυχολογική ανασύνταξη συνεπώς είναι το παν τη δεδομένη στιγμή προκειμένου στην τριάδα αγώνων που έρχεται με Άρη, Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό, οι κιτρινόμαυροι να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τόσο την αυτοπεποίθησή τους, όσο και τη θέση τους στη σημαντική μάχη που δίνουν στα πλέι οφ για την έξοδο στην Ευρώπη.

Πηγή: gazzetta.gr