Από τον Παναθηναϊκό έχουν περάσει ουκ ολίγοι προπονητές που ήταν λίγο πιο αυστηροί… από το κανονικό.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος είχε ένα «κόλλημα»… Δεν ήθελε οι παίκτες του να έχουν περίεργα κουρέματα, όπως ο τότε τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» Αρκάντιους Μάλαρτζ. Η μοϊκάνα του Πολωνού, ήταν η αιτία που δεν στέριωσε στον Παναθηναϊκό.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο γκολκίπερ σε συνέντευξη του σε ΜΜΕ της πατρίδας του, ο Μάλαρτζ ενημερώθηκε από τον τότε τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων», Κώστα Αντωνίου, πως ο προπονητής του δεν θέλει ένα τσίρκο στην ομάδα.

Το παράπονο του, όμως, είναι πως λίγο καιρό μετά, ο Τζιμπρίλ Σισέ πήγε στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον εκκεντρικό γάλλο επιθετικό.

Διαβάστε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του:

– Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη στη καριέρα σου;

«Μετά από αυτή τη μεταγραφή, εάν σήμερα ερχόταν κάποιος σε μένα και ήταν γεμάτος αμφιβολίες για το τι μπορεί να πετύχει, θα του έλεγα ότι όλα είναι πιθανά! Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με αποδέχτηκαν αμέσως, κάτι που συμβαίνει σπάνια, όμως εγώ κέρδισα με μιας το σεβασμό τους. Το μόνο που θέλω να διαγράψω από τη μνήμη μου είναι ο προπονητής, ο Χενκ Τεν Κάτε, στον οποίο δεν άρεσε η όψη μου».

– Τι εννοείς;

«Είχα τα μαλλιά μου μοϊκάνα και με έκρινε από το κούρεμα μου».

– Αυτό δεν ακούγεται σοβαρό…

«Από το διευθυντή ποδοσφαίρου (σ.σ. ο Κώστας Αντωνίου) έμαθα ότι ο προπονητής δεν ήθελε ένα… τσίρκο στην ομάδα, οπότε έπρεπε να φύγω δανεικός. Μετά από μένα ήρθε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος άλλαζε εκκεντρικές κομμώσεις κάθε εβδομάδα. Έπειτα εγώ αναρωτιόμουν ποιος είναι το τσίρκο; Αλλά ήξερα τη διαφορά μας: ήμουν ο Μάλαρτζ και ήταν ο Σισέ».

Πηγή: sport-fm.gr