Ο Άρης ήταν μια ανάσα από νέα νίκη εις βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι απέφυγαν την ήττα.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι σε ένα ντέρμπι μπορούν να συμβούν τα πάντα και είναι αλήθεια. Έχει αποδειχθεί, άλλωστε, πολλές φορές και τώρα αποδείχθηκε ακόμη μία, αφού την ώρα που ο Άρης έδειχνε έτοιμος να πανηγυρίσει το 2×2 φέτος κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτός βρήκε τον τρόπο για να αντιδράσει και να πάρει ένα βαθμό που ήταν χαμένος. Είπαμε όμως, ντέρμπι. Και στα ντέρμπι μπορούν να συμβούν τα πάντα…

Όπως, για παράδειγμα, το να μπουν οι κίτρινοι στο ματς σαν να είναι αυτοί οι… γηπεδούχοι, παίρνοντας τον έλεγχο, κάνοντας το παιχνίδι τους, απειλώντας στο 17′ με το σουτ του Γκάμα που απέκρουσε με υπερένταση ο Ζίβκοβιτς και τελικά ανοίγοντας το σκορ στο 26′ με τον Μπερτόλιο να σπρώχνει τη μπάλα στην κενή εστία μετά την πάσα του Μαντσίνι (0-1).

Ένα προβάδισμα που άξιζε ο Άρης, ο οποίος όμως στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν σε παθητικό ρόλο, αφού ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά και πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να είναι και τόσο πειστικός… Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία συνέχισε και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, απειλώντας με Ουάρντα και Α. Ζίβκοβιτς, αλλά σταδιακά οι κίτρινοι και ισορρόπησαν την κατάσταση και «χτύπησαν» ξανά.

Στο 69′ η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφυγε στην κόντρα, ο Γκάμα έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μάνος έγραψε εύκολα το 0-2. Ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν πως τα πάντα κρίθηκαν και ως επιβεβαίωση έμοιαζε η ακύρωση μέσω VAR του πέναλτι που είχε δοθεί υπέρ των ασπρόμαυρων στο 77′. Με τον χρόνο να εξαντλείται, η ευκαιρία για ένα «εύκολο» γκολ, ώστε να ξαναμπούν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι, χανόταν και μαζί φαινόταν ότι χανόταν και το παιχνίδι. Μέχρι που φτάσαμε στο 87’…

Το κατέβασμα του Ίνγκασον και το ψύχραιμο πλασέ, με το οποίο μείωσε σε 1-2, έδωσε εκ νέου ελπίδες στον ΠΑΟΚ και άγχωσε τον Άρη. Και στο 92ο λεπτό, ήταν ξανά ο Ίνγκασον αυτός που έκανε τη διαφορά, αφού πήρε το πέναλτι από τον Μπουσέ και έδωσε τη δυνατότητα στον Βιεϊρίνια, ο οποίος εκτέλεσε στο 94′, να γράψει το 2-2 και να σώσει τον δικέφαλο του βορρά από την ήττα, διατηρώντας τον παράλληλα στο -1 από τους κίτρινους που αναρωτιούνται πώς χάθηκε αυτή η νίκη…

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (80′ Μπάμπα), Τσιγγάρας, Σβαμπ (80′ Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Καγκάβα (46′ Σφιντέρσκι), Α.Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ.

Άρης: Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντκγρεν, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο (55′ Μάνος), Μπερτόγλιο (71′ Σίλβα), Γκάμα (71′ Κάτσε), Μαντσίνι.