Οι δύο πρώτες ομάδες που θα βρεθούν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνουν γνωστές σήμερα, αν και μόνο το ένα από τα δύο παιχνίδια έχει στην πραγματικότητα διακύβευμα την πρόκριση.

Στις 18:00 (CosmoteSport 2) ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Λαμία, έχοντας ως «προίκα» το 5-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται ήδη με το… ενάμισι πόδι στην ημιτελική φάση. Ο Πάμπλο Γκαρσία σκοπεύει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ορισμένους παίκτες, ξεκουράζοντας κάποιους άλλους που έχουν συνεχόμενα ματς στα πόδια τους. Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου, από την πλευρά του, θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ωστόσο το σκορ του πρώτου αγώνα μοιάζει απαγορευτικό για όνειρα.

Το άλλο ματς της ημέρας διεξάγεται στη Λεωφόρο στις 20:00 (CosmoteSport 1), εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει την ανατροπή και να περάσει για έβδομη φορά στην ιστορία του με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Λάζλο Μπόλονι ετοιμάζει μέχρι πέντε αλλαγές στη σύνθεση του «τριφυλλιού», με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί φρέσκια και να μπορέσει να πετύχει τον στόχο της. Ωστόσο, θα χρειαστεί πολλά περισσότερα για να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη, που έχει δείξει μεγάλη δυναμική αυτήν τη σεζόν.

«Σύμμαχος» του Παναθηναϊκού είναι η προϊστορία, αφού στο παρελθόν έχει πάρει έξι προκρίσεις (τις σεζόν 1974/75 σε μονό ματς, 1987/88, 1988/89, 2009/10, 2015/16 και πέρσι) έναντι μόλις μίας των Ηπειρωτών (τη σεζόν 1979/80 σε μονό ματς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς της προημιτελικής φάσης:

Τετάρτη 3 Μαρτίου

  • Λαμία – ΠΑΟΚ (18:00)
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (20:00)

Πέμπτη 4 Μαρτίου

  • ΝΠΣ Βόλος – ΑΕΚ (18:00)
  • Άρης – Ολυμπιακός (20:00)