Στην Κύπρο θα συνεχίσει και επίσημα την καριέρα του ο Τάσος Παπάζογλου. Ο ΑΠΟΕΛ τα βρήκε με τον 26χρονο αμυντικό και ανακοίνωσε την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό.

Ο παίκτης αποτελούσε από τις βασικές επιλογές του Γιώργου Δώνη για την ενίσχυση των μετόπισθεν και θα ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία της ομάδας. Ο Παπάζογλου υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας και θα αγωνίζεται με το νούμερο «23» στην πλάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την σύναψη συμφωνίας με τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή Αναστάσιο Παπάζογλου. Η συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή είναι διετούς διάρκειας.

Ο ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος στις 24/09/88 (26 χρ.). Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του δεξιού ακραίου αμυντικού. Είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδος σε επίπεδο U17, έχοντας κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και διεθνής με την Εθνική Ελπίδων. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Η διοίκηση με την υπόδειξη του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή προχώρησε σε συμφωνία με έναν ποδοσφαιριστή που πληροί όλες τις προϋποθέσεις της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας. Βρίσκεται σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία, με προοπτική ανάπτυξης αλλά και με εμπειρία σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Ο Τάσος Παπάζογλου επέλεξε τον αριθμό 23»

Οι πρώτες του δηλώσεις:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα τελικά στην Κύπρο. Από την πρώτη στιγμή, η ομάδα έδειξε ότι πιστεύει σε μένα. Πήρε λίγο χρόνο γιατί το σκέφτηκα καλά πριν να πάρω αυτή την απόφαση να φύγω από τον Ολυμπιακό. Όμως η αγωνιστική φιλοσοφία είναι η ίδια. Έχει τους ίδιους στόχους με τον Ολυμπιακό. Ξέρω τι θα πει πίεση, ξέρω τι θα πει πρωταθλητισμός και είμαι έτοιμος να ανταποδώσω σε αυτά που προσδοκεί ο ΑΠΟΕΛ και με έφερε εδώ στην Κύπρο. Την εκτίμηση που μου έδειξαν.

Είναι ένα κίνητρο για σένα και η ευρωπαϊκή προοπτική;

Σίγουρα είναι ένα κίνητρο που η ομάδα αγωνίζεται στην Ευρώπη. Μέσα από αυτούς τους ευρωπαϊκούς αγώνες είναι εφικτό να μπει και στους ομίλους. Ευελπιστώ να βάλω και εγώ την βοήθεια μου έτσι ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους της και να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Γνωρίζεις το κυπριακό ποδόσφαιρο;

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν γνωρίζω πάρα πολλά. Η μόνη ομάδα που εγώ γνώριζα λόγω και της ευρωπαϊκής της επιτυχίας είναι ο ΑΠΟΕΛ.»

Πηγή: Sport-fm.gr