Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού έλαβε απρόσμενο τέλος κόντρα στη Λαμία, η οποία έφυγε με βαθμό από τη Λεωφόρο.

Το ματς άρχισε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 7′ (Καραμάνος αντί Αραμπούλι) και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι δεν ένιωθε φυσικά κάποια απειλή από τη Λαμία, αλλά η έκπληξη δεν ήταν αυτή. Η έκπληξη ήταν ότι δεν μπορούσε να απειλήσει, με συνέπεια το πρώτο ημίχρονο να φύγει πολύ εύκολα για τους φιλοξενούμενους, αφού δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση.

Αυτές, τελικά, ήρθαν στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν έφεραν και κάποιο γκολ. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 1-0 στο 46′ αλλά ο Τζανετόπουλος -και ενώ ο Επασί ήταν εξουδετερωμένος- έσωσε τη Λαμία στο πλασέ του Ιωαννίδη, για να ακολουθήσει λίγα λεπτά μετά, στο 51′, η ευκαιρία των φιλοξενούμενων με το σουτ του Ντέλετιτς.

Ο Μπόλονι έριξε στο παιχνίδι τους Καρλίτος και Χατζηγιοβάνη και έβγαλε τους Βιγιαφάνιες και Ιωαννίδη ψάχνοντας τη λύση και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε αυτή να δοθεί από τον Καρλίτος στο 65′, αφού απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και πήγε για το 1-0, αλλά ο Επασί απέκρουσε. Στο 68′ πέρασε στο ματς και ο Μακέντα αλλά ούτε αυτός κατάφερε να σκοράρει στο 76′, αφού ο Επασί με τρομερή διπλή επέμβαση είπε «όχι» τόσο σε αυτόν όσο και στον Αϊτόρ, κρατώντας το 0-0.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, με τη Λαμία να ζητάει πέναλτι στο 92′ για χέρι του Σένκεφελντ, να μην το παίρνει αλλά να παίρνει τον βαθμό, ο οποίος μοιάζει με… θρίαμβο! Αντιθέτως, για τους πράσινους είναι μεγάλη γκέλα, αφού όχι μόνο δεν έπιασαν τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση, αλλά είδαν να μειώνεται και το προβάδισμα (+2 πλέον) από τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (83′ Αγιούμπ), Μαουρίσιο, Αϊτόρ (83′ Εμμανουηλίδης), Βιγιαφάνες (59′ Καρλίτος), Ιωαννίδης (59′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (68′ Μακέντα).

Λαμία: Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπιάρνασον, Ρόμανιτς, Βασιλακάκης (61′ Τιρόνε, 68′ Γκούγκα), Ντέλετιτς (61′ Προβυδάκης), Αραμπούλι (7′ Καραμάνος).