Η ανάγκη ενίσχυσης στο δεξί άκρο της άμυνας «φωνάζει» εδώ και καιρό, ωστόσο λίγες ημέρες πριν τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, αυτή δεν έχει καλυφθεί στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που αφορούν τους «κιτρινόμαυρους», ο Κάρολ Φίλα αποτελεί τον βασικό στόχο για τη θέση.

Πρόκειται για έναν 22χρονο Πολωνό, που ανήκει στη Λέχια Γκντανσκ και είναι βασικός με την εθνική Ελπίδων της πατρίδας του. Η Ένωση φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα του για αγορά του παίκτη, σε ένα ποσό στο ύψος του 1.000.000 ευρώ, ενώ λέγεται πως προβλέπεται και ποσοστό μεταπώλησης.

Ο νεαρός πλάγιος αμυντικός έχει την τρέχουσα σεζόν 15 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ στο πρωτάθλημα της χώρας του. Στο παρελθόν έχουν επιχειρήσει να τον αποκτήσουν ομάδες από τη Γερμανία, η Σέλτικ και η Σαμπντόρια.

Η ΑΕΚ έχει στα υπόψη της έναν ακόμη μπακ το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει, ενώ ακόμη δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένη η υπόθεση του Όλεγκ Νταντσένκο.

Ξανά πρόβλημα με Τσιγκρίνσκι, φόβοι για νέα θλάση

Νέο θέμα με την κατάσταση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι προέκυψε στον «δικέφαλο». Οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό επέστρεψαν για τον Ουκρανό και υπάρχουν φόβοι για θλάση. Είναι γνωστό πως ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει ευπάθεια σε τέτοιους τραυματισμούς και οι εξετάσεις θα δείξουν εάν η ομάδα του θα τον στερηθεί εκ νέου για μεγάλο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως πριν τη συμμετοχή του στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και σε όλο το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο «Τσίγκρι» είχε απουσιάσει για δυόμισι εβδομάδες.

Αμφίβολοι για το ματς της Κυριακής (31/01, 15:00) με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο, είναι και οι Πέτρος Μάνταλος, Νάναντ Κρίστισιτς και Παναγιώτης Τσιντώτας, αλλά επανέρχεται ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου.

Χιμένεθ σε Ινσούα: Έγινες αλλαγή για λόγους τακτικής

Όπως προκύπτει από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε ξανά στους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης και μάλιστα απευθύνθηκε κάποια στιγμή και ονομαστικά στον Εμάνουελ Ινσούα.

«Θέλω να ξέρετε πως όλοι μας κάνουμε λάθη. Και εγώ είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη και πολλές φορές λειτουργώ με φόρτιση και εν θερμώ. Να ξέρετε πως δεν έχω κάτι με κανέναν. Θέλω να είμαι πάντα δίκαιος και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Σας υπολογίζω όλους το ίδιο, σας βλέπω όλους το ίδιο και δεν έχω πρόβλημα με κανέναν», φέρεται να ανέφερε αρχικά ο 57χρονος τεχνικός.

Επίσης, αναφερόμενος στον Αργεντινό μπακ, είπε: «Δεν έγινες αλλαγή για το πέναλτι που έκανες. Όλοι κάνουν λάθη. Έγινες αλλαγή για λόγους τακτικής. Δεν ήσουν καλός, όπως και πολλοί δεν ήταν καλοί σε αυτό το ματς. Όλοι κάναμε λάθη. Πρέπει να τα βλέπουμε και να διορθώνουμε».