Την όγδοη νίκη του στη regular season της τρέχουσας Euroleague ψάχνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports 1) στο ΟΑΚΑ τη Βαλένθια. Μπορεί ελπίδες πρόκρισης οι «πράσινοι» να μην έχουν, ωστόσο δεν θα κατέβουν στο παρκέ μόνο και μόνο επειδή πρέπει να δώσουν ματς για την 23η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οδηγός για την ομάδα του Όντεντ Κάτας είναι η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με αντίπαλοτη Ρεάλ στη Μαδρίτη (76-66), όταν η ομάδα του επέστρεψε από το -22 και έφτασε κοντά στο να ανατρέψει πλήρως την εις βάρος της κατάσταση. Η συμμετοχή του Χάουαρντ Σαντ Ρος λόγω μυϊκού σπασμού είναι αμφίβολη, ενώ κάποιες πιθανότητες να παίξουν έχουν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης.

Στον αντίποδα, οι «νυχτερίδες» βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό σε… χαμηλές πτήσεις, με μόλις μια νίκη στα έξι τελευταια παιχνίδια και η επικράτηση είναι μονόδρομος, εάν θέλουν να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ. Στην προσπάθεια της ομάδας του Ζάουμε Πονσαρνάου δεν θα είναι παρόντες οι Γκιγέμ Βίβες και Ζοάν Σάστρε.

Παναθηναϊκός και Βαλένθια θα κοντραριστούν για όγδοη φορά στην ιστορία τους, με το «τριφύλλι» να μετρά 3 νίκες, τη μία εξ αυτών εκτός έδρας, ενώ οι Ισπανοί έχουν 4.