Με την απόκτηση των Λαφαγιέτ και Μενσά-Μπονσού, ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να συμπληρώνει σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ για το ρόστερ της νέας σεζόν και όπως όλα δείχνουν αν όλα πάνε καλά με τις αναπροσαρμογές των συμβολαίων των Μάντζαρη, Πρίντεζη και Σλούκα, θα απομένουν μία-δύο κινήσεις βασικών. Την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν την απάντηση του Μάλκολμ Ντιλέινι που είναι ο εκλεκτός για να πλαισιώσει την πεντάδα των γκαρντ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται να καταλήγει στις περιπτώσεις πάουερ φόργουορντ που τον ενδιαφέρον για τη θέση του Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Όπως όλα δείχνουν, ο Αμερικανός θα αποτελέσει παρελθόν (υπάρχει δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από την ΚΑΕ μέχρι τις 15 Ιουλίου) και ψηλά στη λίστα με τους αντικαταστάτες του βρίσκεται ο Αντρέ Σμιθ της Βενέτσια. Ο 29χρονος παίκτης, είχε απασχολήσει και τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η ομάδα του αρνήθηκε να τον παραχωρήσει και έτσι οι πειραιώτες κατέληξαν στον Τζαμάριο Μουν. Την… αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της ελληνικής ομάδας, αποκάλυψε το Eurohoops.net.

Πλέον ο Σμιθ είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του με όποια ομάδα θέλει, είναι προσιτός οικονομικά και έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Γιώργο Μπαρτζώκα (Χρήστος Λαζάρου), κάτι που σημαίνει πως οι επαφές διευκολύνονται ακόμα περισσότερο. Προέρχεται από εξαιρετικό πρωτάθλημα στην Ιταλία με 17,4 πόντους μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, 7,2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Συγκεκριμένα, σουτάρει με 70% στις βολές, 40,4% στα τρίποντα και 61,7 στο δίποντο.

Πρόκειται για περίπτωση παίκτη (έχει ύψος 2.04) που μπορεί να παίξει με πλάτη, είναι δυνατός και θα αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα του Γιώργου Πρίντεζη στο «4» αλλά και γενικότερα στη φροντ λάιν της ομάδας, αφού ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έχει ως προϋπόθεση για να αντικατασταθεί ο Πέτγουεϊ, να βρεθεί 4αρι που να σουτάρει καλά. Ο Ολυμπιακός έχει stand by τη περίπτωσή του και αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο τις επόμενες ημέρες, δεν αποκλείεται να τελειώσει την υπόθεση…

Πηγή: Sport-fm.gr