Οι Έλληνες κωπηλάτες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, με τις δύο από τις τρεις βάρκες που αγωνίζονταν κατά την 4η ημέρα να εξασφαλίζουν θέση στον τελικό. Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και το μόνο που απομένει πλέον είναι να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών τερμάτισαν δεύτερες με 7.35.40 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Παρασκευής (5/11).

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και η τετράκωπος των ανδρών αποτελούμενη από τους Στέργιο Παπαχρήστο-Γιάννη Τσίλη-Νίκο Γκουντούλα και Απόστολο Γκουντούλα. Οι αθλητές μας αν και ξεκίνησαν τέταρτοι στον επαναληπτικό, κατάφεραν να τεθούν επικεφαλής της κούρσας και με χρόνο 6.16.97 να πανηγυρίσουν την είσοδό τους στις έξι κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Μια θέση στον τελικό διεκδίκησε και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα, οι οποίοι λίγο έλειψε να κάνουν την έκπληξη. Το ελληνικό πλήρωμα κρατούσε στα χέρια του την 3η θέση και το πολυπόθητο εισιτήριο του τελικού, ωστόσο στα τελευταία 500 μέτρα δεν άντεξαν στην πίεση του πορτογαλικού πληρώματος και τερμάτισαν 4οι με 7.03.37 που τους οδήγησε στον μικρό τελικό.

Μοναδική εκκρεμότητα είναι πλέον αυτή του ημιτελικού της δικώπου άνευ με τους Χρήστου-Τζιάλλα που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/11) με τους δυο Έλληνες αθλητές να διεκδικούν κι αυτοί με πολλές πιθανότητες την πρόκρισή τους στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

πηγή: gazzetta