Με δύο γκολ του Χασάν στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και έπιασε τον Άρη στην 1η θέση.

Με τη Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθεί σε λίγες μέρες για το Champions League, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει πολλές αλλαγές στην 11άδα και αυτό τελικά φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τη γνωστή συνοχή και αυτό είχε ως συνέπεια να δυσκολεύεται να κάνει φάση, απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν συνεχώς και πρόσεχε ώστε να μην αφήνει κενούς χώρους.

Έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να απειλήσει μόνο σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά στο 34′ με την κεφαλιά του Χασάν που απέκρουσε ο Βέρχουλστ και στη συνέχεια στο 36′ με το σουτ του Μπρούμα εντός περιοχής, το οποίο επίσης απομάκρυνε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Στο 40′ ο Μαρτίνς είδε τον Μπουχαλάκη να αποχωρεί λόγω ενοχλήσεων στη μέση και με την έναρξη της επανάληψης έκανε ακόμη δύο αλλαγές, βάζοντας Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά αντί των Φορτούνη και Μπρούμα αντίστοιχα. Κινήσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα άμεσα, αφού χρειάστηκε να συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού για να ανεβάσουν κάπως τον ρυθμό τους οι Πειραιώτες.

Στο 61′ χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Βέρχουλστ σε κεφαλιά του Χασάν για να μείνει το 0-0, στο 65′ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί πήγε στο δοκάρι και τελικά το γκολ ήρθε στο 66′ με κοντινή προσπάθεια του Χασάν μετά από φάση διαρκείας. Κι όπως έχει γίνει κι άλλες φορές, ο Ολυμπιακός… πάτησε πάνω στο γκολ και λίγο αργότερα, στο 72′, έβαλε και δεύτερο, ξανά με τον Χασάν από κοντά, κάνοντας το 2-0 και «κλειδώνοντας» τη νίκη, που τον φέρνει ισόβαθμο με τον Άρη στην κορυφή.

Από εκεί και πέρα, στα τελευταία λεπτά το σκορ θα μπορούσε να ανέβει, αφού ο Ελ Αραμπί στο 84′ είχε δεύτερο δοκάρι ξανά σε κεφαλιά, αλλά κανείς δεν τα έβαψε και μαύρα επειδή δεν έγινε αυτό.

Ολυμπιακός: Σα, Σισέ, Παπαδόπουλος, Βινάγκρε, Ντρέγκερ (82′ Μπρούνο), Μπουχαλάκης (40′ Εμβιλά), Πέπε, Λοβέρα (62′ Μασούρας), Φορτούνης (46′ Ελ Αραμπί), Μπρούμα (46′ Βαλμπουενά), Χασάν.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούτσιτς, Βιτλής (80′ Λαγός), Κολ (64′ Μπεντινέλι), Σλίβκα, Φατιόν (86′ Κραγιόπουλος), Μουνιέ (64′ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (80′ Φερνάντες).