Η ΣΠΑΛ φαίνεται πως έχει σταθερά στο στόχαστρό της τον Μάρκο Λιβάγια, όπως προκύπτει και από νέο ιταλικό δημοσίευμα.  Ωστόσο, η ΑΕΚ φαίνεται ότι δεν «ψήνεται» να παραχωρήσει τον Κροάτη επιθετικό, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη ομάδα.

Όπως αποκαλύπτει το ilrestodelcarlino.it, ο ιταλικός σύλλογος προσπάθησε να αποκτήσει τον παίκτη, καθώς στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών προσέγγισε τους ανθρώπους της Ένωσης για να δει τις προθέσεις της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα ο τεχνικός διευθυντής της ΣΠΑΛ, ο «δικέφαλος» αρνήθηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις, γιατί δεν υπήρχε χρόνος για διαπραγμάτευση, αλλά και για αντικατάσταση του παίκτη.

«Επικοινώνησα με την ΑΕΚ και κατέθεσα προσφορά για την απόκτηση του Μάρκο Λιβάγια, αλλά δεν υπήρχε χρόνος», δήλωσε στο εν λόγω Μέσο ο Νταβίντε Βανιάτι.

Προσπάθεια να «δέσει» τους Λιβάγια και Ολιβέιρα

Η ΑΕΚ έκλεισε με δυναμικό τρόπο τη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε, ωστόσο υπάρχουν ακόμη δύο σημαντικά ζητήματα που καλείται να λύσει. Αυτά αφορούν την ανανέωση συμβολαίων τόσο του Λιβάγια όσο και του Νέλσον Ολιβέιρα. Επίσης, εκκρεμότητα υπάρχει και με τον Χρήστο Αλμπάνη.

Με τον Κροάτη και τον Πορτογάλο η διοίκηση είχε συζητήσει πριν από λίγο καιρό, όμως δεν πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεχόμενα κρίσιμα ματς, που έφεραν μια… παύση. Ωστόσο, πλέον είναι η ώρα για επιστροφή στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Ωστόσο, η εφημερίδα Live Sport γράφει πως δεν αποκλείεται σύντομα η Ένωση να καλέσει τους παίκτες στο διάστημα της διακοπής και να ξεκαθαρίσουν άμεσα οι τρεις υποθέσεις.

Κάτι που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τον Ολιβέιρα, είναι το γεγονός πως η σύζυγός του πρόκειται να φέρει το αμέσως προσεχές διάστημα το παιδί τους. Κάτι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προς το θετικό -δηλαδή την παραμονή.

Ξεκινά η προετοιμασία για ΠΑΟΚ και Μπράγκα

Επίσης, στα Σπάτα θα επιστρέψουν από σήμερα οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου», τουλάχιστον όσοι δεν έχουν διεθνείς υποχρεώσεις.

Με φόντο τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League και της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League με την Μπράγκα, οι «κιτρινόμαυροι» πιάνουν ξανά δουλειά για να παρουσιαστούν έτοιμοι σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Ο Μάσιμο Καρέρα περιμένει να δει την πρόοδο του Κώστα Γαλανόπουλου και του Ζίγκα Λάτσι, οι οποίοι έχουν μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή τους.

Από την πλευρά του, ο Νταμιάν Σιμάνσκι θα χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω, καθώς εκτιμάται πως θα τεθεί στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού στο τέλος του μήνα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας.