Για την ανάγκη να επενδύσει στις δυνατότητες των παικτών του ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που τον θυμάται εκείνος και που αξίζει ως σύλλογος, μίλησε ο Ντάνι Πογιάτος. «Δεν θέτω χρονικά όρια γιατί αυτό θα προσθέσει πίεση στους παίκτες μου» είπε, ενώ ο ίδιος τόνισε πως δεν αισθάνεται πίεση και δέχεται την κριτική.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στα κανάλια Novasports:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα: «Ευχαριστώ τη Nova (στα ελληνικά). Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περίμενα. Ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η Ελλάδα είναι πολύ ωραία χώρα. Είναι όλα καλά. Έχω εισπράξει όλο τον σεβασμό και από τη διοίκηση και από τον κόσμο. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό».

Για το αν προπονεί από τα 17: «Και λίγο νωρίτερα. Από τα 14-15 αισθανόμουν το ποδόσφαιρο και ήθελα να γίνω προπονητής. Είχα πολύ καλές στιγμές και όμορφες εμπειρίες. Ποτέ δεν μετάνιωσα που δεν έγινα ποδοσφαιριστής».

Για τον λόγο που δεν έπαιξε ποδόσφαιρο: «Σε προσωπικό επίπεδο αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο. Σκεφτόμουν ότι ως παίκτης δεν θα μπορούσαν να φτάσω σε Top επίπεδο. Θεωρούσα ότι ως προπονητής μπορώ να τα καταφέρω».

Για τον Ζόρντι Κρόιφ και για το διάστημα σε Μακάμπι και Ρεάλ Μαδρίτης: «Οι εμπειρίες μου στη συνεργασία με τον Ζόρντι Κρόιφ ήταν πολύ καλές. Αποτέλεσε το ξυπνητήρι μου. Μου έμαθε πως να συμπεριφέρεται ένας προπονητής και πως να διαχειρίζομαι πολλές καταστάσεις. Μαζί του αισθάνθηκα πάντα ως προπονητής γιατί ήταν κίνητρο για εμένα. Με βοήθησε και με ώθησε να αναλάβω σημαντικές θέσεις. Όπως την ομάδα κ-19 της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμη και τα οικονομικά δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και στόχος μου είναι να επαναφέρω τον Παναθηναϊκό εκεί που τον θυμάμαι».

Για το αν είναι αντίπαλος ο χρόνος στο κομμάτι του πρωταθλητισμού: «Όταν κάποιος ξεκινάει να χτίζει χρειάζεται χρόνο. Ο χρόνος θα μας δείξει αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Θέλω να δώσω ισορροπία στην ομάδα. Δυνατότητες υπάρχουν, πρέπει να χτίσουμε τις πιθανότητες για νίκες».

Για το πότε πιστεύει ότι θα φανεί το έργο του: «Το να δώσω ένα χρονικό διάστημα για τον σύλλογο και τον κόσμο θα ήταν άδικο. Έτσι θα έβαζα πίεση σε όλους. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε κάθε προπόνηση πάμε ολοένα και καλύτερα. Μπροστά μας έχουμε το ματς με την ΑΕΛ και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Η ομάδα θα είναι έτοιμη. Η δουλειά που κάνουμε καθημερινά μου αρέσει πολύ και θα βγει στο γήπεδο».

Για τη σχέση του με τα ελληνικά ΜΜΕ και αν ενημερώνεται: «Η σχέση μου με τον Τύπο περνάει από το γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού. Ο Σταμάτης Γαρρής μου μεταφέρει τις πληροφορίες. Για εμένα δεν έχει σημασία ο Ντάνι Πογιάτος, αλλά ο Παναθηναϊκός. Εγώ κοιτάω τα θέματα της ομάδας. Με τα Μέσα ενημέρωσης έχω σωστή σχέση, αλλά ότι θέλω να δημοσιοποιήσω τα μεταφέρω στο γραφείο Τύπου».

Για την κριτική που έχει δεχτεί ο Παναθηναϊκός και ο ίδιος και αν αισθάνεται πίεση: «Όχι. Δεν αισθάνομαι πίεση. Η πίεση είναι να μην έχει χρήματα να φροντίσεις την οικογένεια σου. Αυτό είναι μία δουλειά. Η κριτική είναι λογική και τη σέβομαι. Εγώ έχω έναν βασικό στόχο. Να κάνω την ομάδα να παίζει συνεχώς καλύτερα».

Για το αν χωρούν Μακέντα και Καρλίτος στην ενδεκάδα: «Αυτό που κάνουμε είναι ένας συνδυασμός. Στον προηγούμενο αγώνα παίξαμε με δύο εξτρέμ. Ο καθένας μπορεί να κρύβει έναν προπονητή μέσα του. Η φιλοσοφία μου είναι ότι οι καλύτεροι πρέπει να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Αν θα συνεχίσουμε έτσι δεν το ξέρω. Ο καθένας ερμηνεύει και βάζει στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερο παίκτη. Πρέπει να εξηγούμε στους παίκτες τι κάνουμε και για ποιον λόγο το κάνουμε. Οι καλύτεροι θα βρίσκονται πάντα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει σχηματισμό ή θα επιμείνει στη φιλοσοφία του: «Αυτό που δίνω σημασία είναι στο πως οργανώνεις τον χώρο στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι η οργάνωση. Πως καλύπτεις τους χώρους που αφήνει ο αντίπαλος. Όποιο κι αν είναι το σύστημα. Αυτό που επιμένω είναι η καλύτερη οργάνωση στο γήπεδο».

Για τις μεταγραφές και αν ο Αντονίτο θα είναι η τελευταία κίνηση: «Πρέπει να σας πω ότι ο σύλλογος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι των μεταγραφών. Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά κοιτάμε να βρούμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν το καλύτερο στο στυλ μας. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες που έχουν έρθει. Το πρόβλημα του κορωνοϊού είναι ανασταλτικός παράγοντας. Αν βρεθεί κάποια καλή περίπτωση θα την εξετάσουμε. Έχουμε καλούς νέους παίκτες και ξέρω τι σημαίνει αυτό. Κοιτάζω και το μέλλον και την ισορροπία ανάμεσα στους νέους και τους πιο παλιούς παίκτες. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή απλά για να πούμε ότι κάναμε μεταγραφή».

Για το αν έχει εντοπίσει σε ποια θέση χρειάζεται ενίσχυση: «Θα ήταν έλλειψη σεβασμού για τους υπάρχοντες παίκτες να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Σέβομαι απόλυτα τους παίκτες μου».

Για το ματς με την ΑΕΛ: «Περιμένουμε να δούμε μία οργανωμένη ομάδα που δεν θα μας επιτρέψει να έχουμε πρωτοβουλία των κινήσεων. Εμείς πρέπει να συντονιστούμε και να πάμε καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι. Η ΑΕΛ έχει έμπειρους και καλούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλες τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Με τον Αστέρα είχαμε κάποιες καλές φάσεις, αλλά το επιθετικό κομμάτι πρέπει να το βελτιώσουμε. Έχουμε δύο ακόμη μέρες να προετοιμαστούμε».

Πηγή: gazzetta.gr