Το παιχνίδι της Πέμπτης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε έχει τρομερές ιδιαιτερότητες. Συναισθηματικές αλλά και αγωνιστικές. Ναι, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ και για όλους η βραδιά θα είναι ξεχωριστή, αλλά οι πράσινοι θέλουν και πρέπει να πικράουν τον Ζοτς όπως έκαναν και πέρσι στην επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στο ΟΑΚΑ με τη φανέλα της Φενέρ.

Η ήττα από τη Λαμπροάλ Κούτσα που οδήγησε στις εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο και στον ερχομό του πράσινου «τοτέμ» Φραγκίσκου Αλβέρτη στην άκρη του πάγκου, πονάει ακόμα το «τριφύλλι».

Το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι τελικός για τον Παναθηναϊκό γιατί σε περίπτωση ήττας τότε θα πρέπει να κάνει το 3/3 στα εναπομείναντα παιχνίδια (Μπαρτσελόνα έξω, Μάλαγα μέσα, Ολυμπιακό έξω) για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Κι αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Ενδεχομένως όμως η απλή νίκη απέναντι στον Ζοτς να μην είναι αρκετή για τους πράσινους αν δεν συνδυαστεί και με διαφορά έξι πόντων. Ίσως…

Με 4 στα 4 ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με 3 στα 4 έχει μεγάλες πιθανότητες, αλλά δεν εξαρτάται μόνο απ’ αυτόν.

Με τρεις νίκες σημαίνει ότι θα φτάσει τις οχτώ, αλλά εξαρτάται από ποιον θα είναι αυτή η ήττα.

Αν η ήττα είναι από τη Φενέρ, τότε με νίκες επί της Μπαρτσελόνα εκτός, Μάλαγα μέσα και Ολυμπιακού εκτός θα θέλει απλά μια ακόμα ήττα της Μάλαγα στα υπόλοιπα παιχνίδια της για να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Αν η ήττα του είναι από την Μπαρτσελόνα, τότε μπορεί να συμμετέχει σε πολλαπλές διαφορετικές ισοβαθμίες δυο, τριών ή και τεσσάρων ομάδων. Αυτό εξαρτάται κι από τα αποτελέσματα των άλλων και η πρόκριση του θα συνδυαστεί με το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα ισοβαθμήσει.

Αν η ήττα του είναι από τη Μάλαγα, τότε θα πρέπει η ισπανική ομάδα να μη φτάσει τις οχτώ νίκες γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα έχει το ντισαβαντάζ με όλες τις ομάδες του 0-2 από την ομάδα του Πλάθα.

Αν η ήττα του είναι από τον Ολυμπιακό, τότε θα παίξει ρόλο αν κρατήσει το +4 του πρώτου αγώνα και με το ποιες ομάδες θα ισοβαθμήσει. Αν η Αρμάνι και ο Ολυμπιακός συμμετέχουν σ’ αυτή την ισοβαθμία τότε είναι στους οχτώ. Αν είναι η Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός και η Μάλαγα θα εξαρτηθεί από το πόσο θα κερδίσει τη Φενέρμπαχτσε και η Μάλαγα στο ΟΑΚΑ.

Και σ’ αυτή την περίπτωση όπως και του Ολυμπιακού τα σενάρια είναι πολλά και με πολλούς παραμέτρους. Κι επειδή στη ζωή πρέπει να κοιτάς το άμεσο μέλλον, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να θεωρεί και να αντιμετωπίσει τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε του αγαπημένου του Ομπράντοβιτς, σαν τελικό.

Πηγή: Superbasket.gr