Έτοιμος να υπογράψει στον Άρη είναι ο Τζέιμς Τζέγκο, ο οποίος πριν χρόνια βγήκε νικητής από τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του.

Ο 28χρονος διεθνής Αυστραλός χαφ βρίσκεται από την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε συνάντηση με τον Άγγελο Χαριστέα και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Άρη και στην πόλη, εν αναμονή της υπογραφής του συμβολαίου του, το οποίο θα έχει διάρκεια για 2+1 χρόνια.

Οι κίτρινοι, λοιπόν, είναι έτοιμοι να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν μέσο που όσοι τον έχουν δει να παίζει, έχουν να λένε για το πάθος του. Πάθος όχι μόνο για ποδόσφαιρο αλλά και για ζωή, όμως, αφού πριν αρκετά χρόνια, όταν ήταν 16 ετών, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη λευχαιμία και το έκανε βγαίνοντας νικητής.

Αυτή, μάλιστα, είναι μια ιστορία που δεν ήξερε κανείς πέρα από την οικογένεια του, μέχρι που μίλησε για αυτό το θέμα ο αδερφός του, Λουκ, ο οποίος εξήγησε με όσα είπε και τον λόγο για τον οποίο ο Τζέιμς είναι το πρότυπο του.

«Προφανώς ήταν στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θυμάμαι ότι δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα σαν να επρόκειτο να ζήτημα ζωής ή θανάτου, απλά ανυπομονούσε να το ξεπεράσει για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Είχε τόσο θετική σκέψη, θυμάμαι μια μέρα, καθώς περπατούσα εντός το νοσοκομείου, τον είδα να κάνει κάμψεις.

Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Ήταν τόσο θετικός και αφοσιωμένος, οπότε δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα νικούσε τη λευχαιμία για να πετύχει ακόμη σπουδαιότερα πράγματα», είχε πει ο Λουκ Τζέγκο για τον Τζέιμς που σύντομα θα είναι και τυπικά παίκτης του Άρη.