Είναι σημαντικό να έχεις εμπειρία προτού ασχοληθείς με την προπονητική και αυτό είναι κάτι που συμβουλεύει ο Έντγκαρ Ντάβιντς τον πρώην συμπαίκτη του στη Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίζεται στην Σίδνεϊ της Αυστραλίας και εμφανίζεται έτοιμος να κρεμάσει τα παπούτσια του, αναλαμβάνοντας σύντομα την τεχνική ηγεσία κάποιου συλλόγου.

«Τον ξέρω πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι ξέρει τον εαυτό του καλύτερα, καλύτερα και από οποιονδήποτε άλλον. Μόνο αυτός μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αν πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει να παίζει, είναι δικιά του απόφαση», τόνισε ο 40χρονος Ολλανδός και πρόσθεσε:

«Όμως, νομίζω ότι ο Αλεσάντρο θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα άμα τον έχει σε μια θέση όπως αυτή του διευθυντή ή σε κάποια άλλη. Για να γίνεις προπονητής πρέπει να έχεις μερική εμπειρία».

Ο παλαίμαχος μέσος συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς να σταματήσεις να παίζεις μια μέρα και την άλλην να γίνεις διευθυντής. Χρειάζεσαι εμπειρία» και κατέληξε:

«Είναι έξυπνος και μόνο αυτός μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση για το τι θέλει να κάνει. Να γίνει διευθυντής ή προπονητής κάπου».

Πηγή: sport-fm.gr