Εδώ και αρκετές ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που αφορούν τον Σέρχιο Αραούχο και τις πιθανότητες να παραμείνει στην ΑΕΚ, οι οποίες όσο περνά ο καιρός τόσο μειώνονται. Μάλιστα, έχουν υπάρξει και σενάρια που αναφέρουν και «σφήνα» άλλης ελληνικής ομάδας.

Όπως αναφέρει σήμερα (24/07) η εφημερίδα Live Sport, ο Μάσιμο Καρέρα παρότι δεν έχει κανένα παράπονο από τον επαγγελματισμό του «Τσίνο» και παρόλο που εκτιμά πολύ την ποδοσφαιρική του αξία, θεωρεί πως δεν «κουμπώνει» αγωνιστικά δίπλα στον Νέλσον Ολιβέιρα, τον οποίο θεωρεί ως βασικό σέντερ φορ στα πλάνα του.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο Αραούχο θα αποτελέσει παρελθόν, αλλά είναι δεδομένο πως η Ένωση μπορεί να τον κρατήσει μόνο με συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Περίπτωση αγοράς του με 2,5 εκατ. ευρώ αυτό το καλοκαίρι δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά, η στάση της Λας Πάλμας δείχνει πως είναι πιθανός ένας νέος δανεισμός με πρόβλεψη για οψιόν αγοράς ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αν όμως αναλογιστεί κανείς και το «βαρύ» συμβόλαιο του Αραούχο, μόνο για την ερχόμενη σεζόν θα χρειαστεί ένα ποσό 1,2-1,3 εκατ. ευρώ, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Οπότε, όλα τα δεδομένα θα ζυγιστούν, όπως και το δέσιμο που έχει ο Αργεντινός με την ομάδα.

Πάντα στο «κάδρο» ο Βράνιες, δίδυμο με Πλάνιτς

Παράλληλα, η ΑΕΚ είναι αναγκαίο να ενισχυθεί και στα στόπερ, με την απόκτηση δύο παικτών να μην μοιάζει καθόλου απίθανη. Από χθες «παίζει» έντονα το όνομα του Μπόγκνταν Πλάνιτς,  ο οποίος έχει κάνει προσφυγή για να κερδίσει την ελευθέρας του από την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Στον 28χρονο άσο οφείλονται χρήματα, ωστόσο η διοίκηση του Τζίτζι Μπεκάλι ισχυρίζεται πως ο παίκτης δεσμεύεται και μάλιστα φέρεται να αξιώνει μέχρι και 10 εκατ. ευρώ για την πώλησή του. Η υπόθεση μπορεί να ξεκαθαρίσει σύντομα, καθώς η FIFA έχει ήδη στα χέρια της την προσφυγή του παίκτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», στην κορυφή της λίστας της Ένωσης βρίσκεται σταθερά και ο Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος κάνει προετοιμασία με την Άντερλεχτ και παρά τον επεισοδιακό τρόπο που αποχώρησε τον Ιούνιο, εφόσον μείνει ελεύθερος (κάτι που ενδέχεται να αργήσει να συμβεί), τότε θα τεθεί ζήτημα επιστροφής του στα κιτρινόμαυρα.

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να αποκτήσει και κάποιος κεντρικός αμυντικός από το υπάρχον ρόστερ, με τον Μάριο Οικονόμου να μοιάζει το πρώτο φαβορί.