Μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του όμως ο Ζινεντίν Ζιντάν παραμένει ανεπηρέαστος από το περιβάλλον του και επικεντρώνεται πάντα στο τι είναι σημαντικό για εκείνον και κυρίως αυτό είναι το επόμενο ματς. Ο καθένας μπορεί να έχει μία κακή μέρα. Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο. Η αυτοπεποίθησή σου μπορεί να πέσει ή να αφήσεις ανοιχτές τις άμυνές σου και να σου φύγει το χαμόγελο. Ο Ζιντάν γενικά προσπαθεί να έχει ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό του. Η δικαίωση του Γάλλου είναι όταν οι αντίπαλοι του δεν έχουν γευθεί την χαρά της νίκης απέναντί του.

Η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι πάντα γεμάτη μάχες. Ο Ζιντάν δεν θέλει η ομάδα του να επηρεάζεται από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Την θέλει επικεντρωμένη και αφοσιωμένη. Δεν θέλει να ακούνε τις επιρροές όσων είναι έξω από την ομάδα. Δεν έχει πιάσει ακόμα στο λιμάνι του και ξέρει πως πολλοί ναυτικοί έχουν πέσει θύματα ναυαγίου μόνο και μόνο βλέποντας από μακριά τον φάρο αλλά όχι με το να προσπαθούν να φτάσουν στο λιμάνι.

Επίσης δεν θέλει να δείξει ασέβεια στον κάθε αντίπαλό του που θα τα δώσει όλα στο γήπεδο. Και κάπως έτσι ήρθε ο τίτλος. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επηρεάστηκε από το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα, δεν χαλάρωσε, ούτε και όταν οι Καταλανοί έκαναν… δώρα. Κάθε ματς σαν… τελικός και οι δέκα σερί νίκες της έδωσαν έναν μοναδικό τίτλο, έστω και αν για πρώτη φορά έδινε παιχνίδια στο… βοηθητικό της γήπεδο. Ποιοι ήταν όμως οι αριθμοί του τίτλου;

Οι αριθμοί τίτλου της Ρεάλ Μαδρίτης

34 – Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο από το 2017, το πιο… αργοπορημένο στην ιστορία της LaLiga.

68 – Είναι πολλά τα λεφτά για τη Ρεάλ Μαδρίτης! Η Βασίλισσα θα καρπωθεί 68 εκατ. Ευρώ από τα τηλεοπτικά, αφήνοντας στη 2η θέση τη Μπαρτσελόνα με 60 εκατ. ευρώ

10 διαδοχικές νίκες μετά την καραντίνα μετρά η Ρεάλ Μαδρίτης, απολογισμός που της έδωσε και το φετινό πρωτάθλημα. Ηταν η πιο σταθερή ομάδα μετά το restart και εκμεταλλεύθηκε κάθε αδυναμία της Μπαρτσελόνα.

4 – Σε αυτό το διάστημα, η άμυνά της ήταν εντυπωσιακή, αφού δέχθηκε μόλις τέσσερα γκολ και φυσικά με αυτό το «όπλο»  ήταν αδύνατο να χάσει τη μάχη του τίτλου. Επιθετικά ήταν ουσιαστική πετυχαίνοντας 20 γκολ.

46 γκολ είχε δεχθεί την περασμένη σεζόν υπό τις οδηγίες των Λοπετέγκι και Σολάρι. Φέτος με τον Γάλλο έχει δεχθεί μόλις 23.

506 γκολ με τον Ζινεντίν Ζιντάν στη Βασίλισσα. Οι Μαδριλένοι με τον Γάλλο στον πάγκο κάνουν πάρτι και επιθετικά.

77 γκολ ο Καρίμ Μπενζεμά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στη LaLiga. Μαζί με τον Σέρχιο Ράμος οι φετινοί MVP στην πορεία τίτλου, μιας και ο Γάλλος πέτυχε 21 γκολ!

649 – Στο «πάνθεον» της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Σέρχιο Ράμος και συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ. Ο 34χρονος αμυντικός της «βασίλισσας» ανέβηκε στην 4η θέση της λίστας των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα της «βασίλισσας», έχοντας 649. Μπροστά από τον Ράμος βρίσκονται ο Μανόλο Σαντσίς με 710 ματς, ο Ίκερ Κασίγιας με 725 και ο ρέκορντμαν συμμετοχών, ο Ραούλ, με 741.

21 διαφορετικοί παίκτες έχουν σκοράρει στο πρωτάθλημα, ρεκόρ στην ιστορία. Μόνο ο Έντερ Μιλιτάο και ο Μπραχίμ Ντίαθ από τους παίκτες μη τερματοφύλακες δεν έχουν σκοράρει φέτος στην La Liga!

511 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ συμπλήρωσε ο Τιμπό Κουρτουά, προτού δεχθεί το γκολ στο ματς με την Γρανάδα. Ο Βέλγος έκανε εντυπωσιακή σεζόν και δικαίωσε τον Ζιντάν για τη στήριξή του.

21 – Έχει ευστοχήσει σε 21 διαδοχικά πέναλτι, τελευταία που είχε πλησιάσει ήταν η Σεβίλλη το 2004 με 20.

20- Τη μέρα που ο Φλορεντίνο Πέρεθ γιορτάζει δυο δεκαετίες από την άφιξή του στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης γιορτάζει τον 34ο τίτλο της Βασίλισσας.

Πηγή: gazzetta.gr