Αλλάζουν τα δεδομένα για τους τεχνικούς από το κέντρο… επιχειρήσεων του VAR στο Μαρούσι και αυτό έχει να κάνει με την γραμμή του οφσάιντ, που θα ισχύσει από την πρεμιέρα των πλέι οφ. Το πρώτο ματς θα είναι το σαββατιάτικο Άρης ΟΦΗ.

Τελικώς θα έχουμε γραμμή του οφσάιντ στα πλέι οφ, όπως όλα δείχνουν, παρότι οι διαιτητές ενημερώθηκαν αρμοδίως και εγγράφως μόλις την περασμένη Δευτέρα και υποχρεώθηκαν σε ταχεία μαθήματα των 4 γκρουπ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Μαθήματα που έγιναν μέσα σε ένα διήμερο και ενώ… έτρεχε και ο προγραμματισμός με τα αγωνιστικά τους τεστ και τα τεστ για τον κορονοϊό (όπου δεν βρέθηκε θετικό κρούσμα στα αποτελέσματα που εστάλησαν στους ρέφερι της Σούπερ Λιγκ και ενώ υπήρχε μία εκρεμμότητα με τρεις διαιτητές).

Μαθήματα που πάντα σύμφωνα με τους διαιτητές δεν αρκούν. Και αυτό διότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος με πιο ευρεία και σωστή εκμάθηση για την γραμμή του οφσάιντ. Σε σχέση τώρα με την επερχόμενη πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Οι διαιτητές έχουν ενημερωθεί πως από το πρώτο ματς των πλέι οφ θα υπάρχει γραμμή του οφσάιντ (στα πλέι άουτ ως γνωστόν δεν θα έχουμε γραμμή του οφσάιντ). Το πρώτο ματς που είναι το Σάββατο το Άρης – ΟΦΗ.

Αυτό σημαίνει πως οι operators / τεχνικοί στο… σπίτι των επιχειρήσεων του VAR στο Μαρούσι θα είναι δύο και όχι ένας, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Ο ένας θα είναι επιφορτισμένος με το παιχνίδι. Ο άλλος αποκλειστικά με την γραμμή του οφσάιντ. Πρόκειται για ειδικούς τεχνικούς, που φροντίζουν να υπάρχει σωστή εικόνα για τις επίμαχες φάσεις και προκειμένου να βοηθούν τους διαιτητές και τους επόπτες. Βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να δούμε το πως θα… περπατήσουν και θα γίνουν.

Πηγή: gazzetta.gr