Το γερμανικό είναι το πρώτο από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά, έπειτα από το «στοπ» που είχε βάλει λόγω κορονοϊού, με τις ομάδες της Bundesliga να μπαίνουν ξανά στα γήπεδα το τριήμερο 16-18 Μαΐου. Ουσιαστικά, θα αποτελέσει… πείραμα για όλη τη γηραιά ήπειρο και οδηγός για το πώς θα μπορέσουν να κινηθούν και οι άλλες Λίγκες.

Μέσα σε αυτές είναι και η Ιταλία, στην οποία αναζητούν διαρκώς τρόπους για να ξεκινήσει και πάλι η ποδοσφαιρική δράση, αλλά και οι ομάδες να επιστρέψουν στα… βάσανα -πάντα με ασφάλεια λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Ωστόσο, ο κόσμος ακόμη ανησυχεί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι χωρίς παρουσία οπαδών στις κερκίδες, το άθλημα θα έχει μια πολύ διαφορετική και «άνοστη» εικόνα. Στο πλαίσιο αυτό, οι οπαδοί της Αταλάντα έκαναν γνωστές τις σκέψεις τους μέσω ενός πανό που ανέβασαν έξω από το γήπεδο της ομάδας τους.

Άλλωστε, το Μπέργκαμο στο οποίο εδρεύει η ομάδα υπέστη πολλά δεινά από τον κορονοϊό, για τα οποία πιστεύεται ότι σε μεγάλο βαθμό προκλήθηκαν από το παιχνίδι της ομάδας τους με αντίπαλο τη Βαλένθια για τους «16» του Champions League, που έγινε στο Σαν Σίρο του Μιλάνου.

Οι τιφόζι των μπεργκαμάσκι συγκεντρώθηκαν έξω από το «Gewiss Stadium» και έστειλαν το μήνυμά τους εναντίον της επανεκκίνησης της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στη Serie A -και όχι μόνο. «Θέλετε να ξεχάσουμε τον πόνο μας, όμως δίχως κόσμο δεν έχει νόημα γίνουν παιχνίδια», έγραφε το πανό τους.