Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ισπανία λόγω κορονοϊού μίλησε ο Φραν Βέλεθ.

Ο Ισπανός αμυντικός του Άρη παραμένει κλειδωμένος στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τις οδηγίες για την προφύλαξη από τον ιό και μιλώντας στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βέλεθ.

Για το πώς είναι τα πράγματα στην Ισπανία: «Ξέρω ότι δεν αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων γιατί δεν υπάρχει η υποδομή για να εξεταστούν όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον ιό. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Όλη η οικογένειά μου είναι κλεισμένη στο σπίτι. Με απόφαση της Κυβέρνησης έκλεισαν όλα.

Ειδικά στην πόλη μου, την Ταραγόνα όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ένα άτομο από κάθε οικογένεια έχει το δικαίωμα να βγει έξω για να πάρει τα βασικά. Να πάει στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο και μετά επιστρέφει στο σπίτι. Αν κυκλοφορήσει άτομο που δεν έχεις δηλώσει, αυτομάτως πληρώνεις υψηλό πρόστιμο»

Για την αύξηση των κρουσμάτων: «Η Ταραγόνα έχει μεγάλο πρόβλημα. Χθες μίλησα με φίλους μου γιατρούς. Μου είπαν ξεκάθαρα ότι δεν ανακοινώνεται ο αληθινός αριθμός των κρουσμάτων και δεν μπορεί να ανακοινωθεί. Δεν υπάρχουν οι υποδομές. Ήδη έγινε επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Το νοσοκομείο στην Ταραγόνα είναι αρκετά μεγάλο αλλά έχει… κλατάρει. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα δημόσια νοσοκομεία κι έτσι αποφασίστηκε η επίταξη ιδιωτικών κλινικών γιατί χρειάζονται κλίνες. Το πρόβλημα είναι μικρότερο στη Νότια Ισπανία. Αντιθέτως, σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη είναι μεγάλο».

Για το πως το ζει η οικογένεια του: «Μιλάω με την οικογένειά μου συνεχώς. Ο πατέρας μου και ο πεθερός μου ανήκουν στις ευπαθείς ομάδα, άρα χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Θα μιλήσω ξανά με το κλαμπ για να μας δοθεί η άδεια να πάμε στις οικογένειές μας. Είναι μεγάλο ρίσκο, το ξέρω. Ο ιός είναι παντού. Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι νομίζουμε».