Στα πλαίσια αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ιταλία και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για να περιοριστεί η εξάπλωσή του, έξι από τα δέκα προγραμματισμένα παιχνίδια για την 26η αγωνιστική της Serie A θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία οπαδών στις εξέδρες των γηπέδων στα οποία πρόκειται να διεξαχθούν.

Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή, λέγοντας μέσω του Tg2 ότι «τα μέτρα έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ. Αρχικά αυτό ίσχυε για τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πιεμόντε και του Βένετο, αλλά πλέον επεκτείνονται σε Φρίουλι, Εμίλια – Ρομάνια και Λιγουρία»

Στα έξι αυτά ματς περιλαμβάνεται και το derby d’ Ιtalia μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει τη μάχη του τίτλου για την τρέχουσα σεζόν, με τη Λάτσιο να είναι η τρίτη ομάδα που βρίσκεται στο… κόλπο.

Τα έξι αυτά παιχνίδια είναι:

  • Ουντινέζε – Φιορεντίνα (Σάββατο 29 Φεβρουαρίου)
  • Μίλαν – Τζένοα (Κυριακή 1 Μαρτίου)
  • Πάρμα – ΣΠΑΛ (Κυριακή 1 Μαρτίου)
  • Σασουόλο – Μπρέσια (Κυριακή 1 Μαρτίου)
  • Γιουβέντους – Ίντερ (Κυριακή 1 Μαρτίου)
  • Σαμπντόρια – Ελλάς Βερόνα (Δευτέρα 2 Μαρτίου)

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, ο οποίος έθεσε τον εαυτό του σε… απομόνωση, λόγω του νέου κορονοϊού, ανέφερε ότι υπάρχουν ελπίδες να γίνει με κόσμο το μεγάλο ντέρμπι της χώρας. Όπως αποκάλυψε, οι Αρχές «θα εκτιμήσουν την κατάσταση» και αναλόγως θα πράξουν, με τον ίδιο να αναφέρει πως είναι «εξαιρετικά ψύχραιμος».

Μάλιστα, έκανε και μια αισιόδοξη πρόβλεψη, ότι θα υπάρξει περιορισμός της εξάπλωσης του ιού και αυτό θα βοηθήσει να επιστρέψει μια επιστροφή σε λίγο πιο κανονικούς ρυθμούς.