Στην ΑΕΚ θα δώσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που θα εμφανιστεί με νέα φανέλα στο παρκέ, θα φιλοξενήσει την Μπαντίρμα στο ΟΑΚΑ (14/01, 19:00) και θέλει μόνο το καλό αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στην πρώτη θέση του Β’ Ομίλου του Basketball Champions League, στην οποία «συγκατοικεί» (7-3) με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά υπερτερεί στην διαφορά πόντων.

Ο 44χρονος προπονητής της Ένωσης τόνισε πως τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και πως στόχος της είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση, με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Όσον αφορά την τουρκική ομάδα, που είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς με 68-50, διατηρεί μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην φάση των «16».

Η ομάδα του Χακάν Ντεμίρ προέρχεται από δύο ήττες: από την Μπούργος (92-84) στην Ευρώπη και από την Καρσίγιακα (91-82) στο πρωτάθλημα Τουρκίας, στο οποίο είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας (9-7). Πρώτος σκόρερ και πασέρ  της είναι ο Τζέιμι Σμιθ, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 15,6 πόντους και 4,2 ασίστ. Ακολουθεί ο πρώην παίκτης του Άρη, Ομάρ Προύιτ, με 15,2 πόντους και 2,8 ριμπάουντ και ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Πατρών, Τάιλερ Καλινόσκι, με 12 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ και 1,5 κλεψίματα μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Η Μπαντίρμα σκοράρει 80,1 πόντους ανά αγώνα, παίρνει 35,6 ριμπάουντ και μοιράζει 16,1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Πηγή: gazzetta.gr