Πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος της Ιταλίας, με τις περισσότερες ομάδες να βρίσκονται με το μυαλό, ήδη, σε διακοπές. Μόνο η Μίλαν και η Φιορεντίνα αναμένεται να δώσουν πραγματική… μάχη, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την τρίτη θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:45 η Σαμπντόρια υποδέχεται την πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Αδιάφορες και οι δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται, πάντως, σε εξαιρετική κατάσταση. Από τη «Σαμπ» θα λείψει ο Ρενάν και από τη «Γιούβε» ο Πολ Πογκμπά.

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 16:00 η Αταλάντα φιλοξενεί την Κιέβο. Αμφότερες οι ομάδες θα αγωνιστούν πλήρεις, με την ομάδα της Βερόνα να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αφού δεν έχει ηττηθεί στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Αντίθετα η ομάδα του Μπέργκαμο έχει γνωρίσει τρεις συνεχόμενες ήττες.

Την ίδια ώρα η Μπολόνια αντιμετωπίζει τη Τζένοα. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν νωρίς την παραμονή τους στη Serie A και θέλουν να πετύχουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, κλείνοντας με επιτυχία το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Γένοβας σώθηκε μαθηματικά την προηγούμενη αγωνιστική και θα παίξει χωρίς άγχος. Απόντες δεν υπάρχουν.

Στις 21:45 η Κάλιαρι υποδέχεται τη Λάτσιο. Μόνο οι φιλοξενούμενοι έχουν κίνητρο στο ματς αυτό, αφού θέλουν να προσπεράσουν την Ουντινέζε και να τερματίσουν στην 5η θέση. Η Λάτσιο έχει σημειώσει τρεις νίκες στη σειρά, αντίθετα με την Κάλιαρι που αγνοεί τη νίκη εδώ και πέντε αγώνες. Απουσίες λόγω τιμωριών δεν υπάρχουν.

Η απογοητευμένη Ίντερ φιλοξενεί την Ουντινέζε, σε ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν θέλει να τερματίσει στην 5η θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Αντίθετα η Ίντερ θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Παρόντες όλοι οι παίκτες, αφού δεν υπάρχουν τιμωρημένοι.

Η Παλέρμο αποχαιρετά την πρώτη κατηγορία αντιμετωπίζοντας την Πάρμα. Αδιάφορο το παιχνίδι και για τους δύο. Από τους γηπεδούχους θα λείψουν οι τιμωρημένοι Γιασμίν Κούρτιτς και Σαντιάγκο Γκαρσία. Από την ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι θα απουσιάσει για τον ίδιο λόγο ο Μάρκο Μαρκιόνι.

Στην Πεσκάρα η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Φιορεντίνα, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα θέλει να κερδίσει για να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τον Αντόνιο Μπαλτζάνο που είναι τιμωρημένος. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν πλήρεις.

Η Μίλαν θέλει τη νίκη στη Σιένα, προκειμένου να διατηρηθεί στην τρίτη θέση και να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μοναδική απουσία αυτή του Σούλεϊ Μουντάρι, που είναι τιμωρημένος. Η υποβιβασμένη Σιένα θέλει να αποχαιρετίσει τη Serie A με ένα θετικό αποτέλεσμα και θα αγωνιστεί χωρίς απουσίες.

Στο Τορίνο η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Κατάνια. Οι γηπεδούχοι είναι ανακουφισμένοι από την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία και θα αγωνιστούν πλήρεις. Η ομάδα της Σικελίας, που δεν έχει απουσίες λόγω καρτών, θέλει να ολοκληρώσει μια εξαιρετική πορεία παίρνοντας ακόμα μία νίκη. Βαθμολογικό ενδιαφέρον, πάντως, δεν υπάρχει ούτε σε αυτό το παιχνίδι.

Στο Ολίμπικο θα γίνει το τελευταίο σπουδαίο παιχνίδι της σεζόν, με τη Ρόμα να υποδέχεται τη Νάπολι. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να έχουν το μυαλό τους στο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και θα αγωνιστούν χωρίς τον ηγέτη τους, Φραντσέσκο Τότι, που είναι τιμωρημένος. Οι «παρτενοπέι» είναι ενθουσιασμένοι από την κατάληψη της δεύτερης θέσης και θα παραταχθούν χωρίς τον Λορέντσο Ινσίνιε που έχει συμπληρώσει κάρτες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 18/05

21:45: Σαμπντόρια – Γιουβέντους

Κυριακή 19/05

16:00: Αταλάντα – Κιέβο
Μπολόνια – Τζένοα

21:45: Κάλιαρι – Λάτσιο
Ίντερ – Ουντινέζε
Παλέρμο – Πάρμα
Πεσκάρα – Φιορεντίνα
Ρόμα – Νάπολι
Σιένα – Μίλαν
Τορίνο – Κατάνια