Δικηγόρος που είχε εμπλακεί στην υπόθεση Μπόσμαν πριν από 18 χρόνια, προσέφυγε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των κανονισμών της UEFA, οι οποίοι στόχο έχουν τον περιορισμό των δαπανών στους μεγάλους συλλόγους.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έχει αρχίσει να εφαρμόζει το οικονομικό “Fair Play” («ευ αγωνίζεσθαι»), προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι σύλλογοι θα έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ζαν-Λουί Ντιπόν, ο οποίος εκπροσωπεί τον Βέλγο ατζέντη ποδοσφαιριστών, Ντάνιελ Στριάνι, αμφισβητεί τους κανόνες περί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και πιστεύει ότι αυτοί περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

«Στην πράξη, ένας ιδιοκτήτης συλλόγου εμποδίζεται από το να δαπανήσει υπερβολικά ποσά, ακόμη κι αν αυτά τα υπερβολικά έξοδα στοχεύουν στην ανάπτυξη του συλλόγου», αναφέρει ο Ντιπόν σε δήλωσή του και προσθέτει ότι αυτοί οι κανονισμοί περιορίζουν τις επενδύσεις, διασφαλίζουν τη συνεχιζόμενη κυριαρχία των κορυφαίων συλλόγων, μειώνουν τη μεταγραφική δραστηριότητα και πως είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μείωση των αποδοχών των παικτών και του εισοδήματος των ατζέντηδων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια καταγγελία επί του θέματος, ωστόσο αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό της υπόθεσης. Επίσης, η UEFA δεν έκανε άμεσα σχόλιο για το θέμα.

Επιπρόσθεται, ο Ντιπόν τόνισε ότι, ακόμη κι αν η απαγόρευση των υπέρογκων δαπανών μπορεί να δικαιολογηθεί, θα είναι παράνομη, επειδή η UEFA μπορεί να πετύχει τους στόχους της με ένα λιγότερο αυστηρό μέτρο. Πρόσθεσε ότι η UEFA θα μπορούσε, αντί γι’ αυτό το μέτρο, να απαιτήσει κάθε δαπάνη πάνω από τα προβλεπόμενα έσοδα να είναι πλήρως εγγυημένη για τη διάρκεια μιάς σεζόν.

TAGS