Στη σύλληψη του Μισέλ Πλατινί προχώρησαν σήμερα το πρωί οι γαλλικές Αρχές, αναφορικά με την υπόθεση που αφορά την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Σύμφωνα με τον Independent, o πρώην πρόεδρος της UEFA αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς.

Η μεγάλη δόξα του παρελθόντος της εθνικής Γαλλίας, που είχε φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, συνελήφθη στο Ναντέρ, ένα δυτικό προάστιο του Παρισιού, στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά τον τρόπο απονομής των δικαιωμάτων για τη διοργάνωση του Μουντιάλ στην αραβική χώρα, σε τρία χρόνια από σήμερα.

Ο 63χρονος είχε τεθεί επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας τον Ιανουάριο του 2007, όταν αντικατέστησε τον Λέναρτ Γιόχανσον, έως ότου αποχωρήσει το 2016, μετά την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έξι χρόνια -η οποία αργότερα μειώθηκε σε τέσσερα- έπειτα από την επικύρωση της σχετικής απόφασης από το CAS.

Η απόφαση εκείνη αφορούσε την παράτυπη, όπως αποδείχθηκε, πληρωμή 1,7 εκατ. ευρώ από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας. Ο άλλοτε κορυφαίος παίκτης του κόσμου ισχυρίστηκε ότι εκείνα τα χρήματα αφορούσαν την εργασία του ως σύμβουλος της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μεταξύ 1998 και 2001, και πως τα ζήτησε με καθυστέρηση εννέα ετών, μέσω προφορικού συμβολαίου.

Όπως φαίνεται, ο Πλατινί εμπλέκεται και σε άλλη φερόμενη αμαρτωλή υπόθεση του διεθνούς ποδοσφαίρου, η οποία βρίσκεται σε φάση διερεύνησης.