Στηρίχθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου όταν τα πράγματα πήγαιναν πολύ άσχημα. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ακόμα και όταν η Μίλαν βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, πίστευε στις δυνατότητες της ομάδας του και τόνιζε πως, όταν οι νέοι παίκτες αφομοιώσουν τα συστήματα και τον τρόπο ανάπτυξης που τους διδάσκει, θα οδηγήσουν τους «ροσονέρι» σε επιτυχίες.

Μερικούς μήνες μετά, ο Ιταλός τεχνικός δείχνει να δικαιώνεται, αφού η ομάδα του βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στους προημιτελικούς του θεσμού, αν υπερασπιστεί το εντός έδρας 2-0 που πήρε από τη Μπαρτσελόνα. Αυτά τα αποτελέσματα, θα έλεγε κανείς, αποτελούν εγγύηση για τη συνέχισης της συνεργασίας του Αλέγκρι με τη Μίλαν.

Πληροφορίες που φτάνουν, όμως, από την Ιταλία, κάνουν λόγο για μια προοπτική στην καριέρα του προπονητή, η οποία μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν στον… ορίζοντα. Σύμφωνα με την «Corriere dello sport», οι άνθρωποι της Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση στον Ιταλό προπονητή, την οποία πολύ δύσκολα θα απορρίψει.

Συγκεκριμένα οι Ουκρανοί προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο στον Αλέγκρι, με ετήσιες αποδοχές 6 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από τα 2,5 εκατ. που εισπράττει στο Μιλάνο.

Απομένει να δούμε αν ο Αλέγκρι αποδεχτεί την πρόταση αυτή, ή αν επικρατήσει το συναίσθημα, αφού ο προπονητής της Μίλαν έχει επανειλημμένα δηλώσει πως στο Μιλανέλο νιώθει σαν το σπίτι του.

Πηγή: sport-fm.gr