«Το δέλεαρ της επιστροφής στην Ιταλία είναι έντονο», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος έκανε εξαιρετικό φίνις με την Τσέλσι, παρόλο που η σεζόν του στο Λονδίνο ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Η δουλειά του Ναπολιτάνου τεχνικού δικαιώθηκε τόσο με την κατάκτηση του Europa League, με 4-1 μάλιστα στον τελικό επί της Άρσεναλ, όσο και με την τρίτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, πίσω από τις… διαστημικές Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Όπως αναφέρουν τα περισσότερα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην πατρίδα του, ο έμπειρος αλενατόρε έχει μιλήσει με τη διοίκηση των «μπλε», με την οποία συμφώνησαν να του επιτραπεί η διαπραγμάτευση με όποια ομάδα εκείνος επιθυμεί. Και αυτή που τον θέλει περισσότερο, για την επόμενη ημέρα της, είναι η Γιουβέντους.

Αν και οι «μπιανκονέρι» έχουν διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Σάρι και ειδικά από τον ατζέντη του, Φάλι Ραμαντάνι, ότι το ζήτημα είναι τυπικό και σύντομα θα βρεθεί η λύση, εντούτοις ο αγγλικός σύλλογος δεν έχει ακόμη προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας μαζί του. Και γιατί να το κάνει, άλλωστε, από τη στιγμή που όχι μόνο δεν θα χρειαστεί να αποζημιώσει τον Σάρι, αλλά μπορεί να βάλει και ένα ποσό στο ταμείο της;

Συγκεκριμένα οι «μπλε» ζητούν τα κάτι παραπάνω από 5,5 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα του προπονητή τους, ποσό που προβλέπεται στη συμφωνία που υπέγραψαν πέρυσι οι δύο πλευρές. Μετά και τη δικαστική διαμάχη με τον Αντόνιο Κόντε, που κατέληξε κατά του κλαμπ, στην Τσέλσι δεν θα ήθελαν ακόμη μια οικονομική ζημιά.

Πάντως στη Γιουβέντους κάνουν ήδη τα μεταγραφικά του σχέδια. Παρά το γεγονός ότι ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Φάμπιο Παρατίτσι, τόνισε πως η όποια εξέλιξη θα μετατεθεί μετά την ανακοίνωση τεχνικού, είναι δεδομένο πως γίνεται η κατάλληλη προεργασία. Τόσο σε επίπεδο απόκτησης ποδοσφαιριστών όσο και σε θέματα πωλήσεων/αποδεσμέυσεων.