Τα 70 χρόνια από την αεροπορία τραγωδία στον λόφο της Σουπέργκα, που έκοψε το νήμα της ζωής σχεδόν σε όλα τα μέλη της μεγάλης Τορίνο στη δεκαετία του 1940, με αποτέλεσμα η ιστορία του συλλόγου να πάρει μια εντελώς διαφορετική τροπή, καθώς δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ να επιστρέψει στα παλιά μεγαλεία, συνέπεσαν φέτος (παρά μια ημέρα) με το ντέρμπι της πόλης.

Ήταν λογικό ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στο «Juventus Stadium» να είναι συναισθηματικά φορτισμένος, ειδικά για τους τιφόζι της «γκρανάτα». Το τελικό 1-1 δεν χάλασε τελικά κανέναν, καθώς τόσο η αδιάφορη Γιούβε δεν έφυγε με ήττα από την τοπική μεγάλη αντίπαλο όσο και η Τόρο έμεινε… ζωντανή στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αποσπώντας βαθμό σε ένα γήπεδο που το πιο πιθανό σενάριο γράφει ήττα. Αυτός που σίγουρα θα κάνει δεύτερες σκέψεις για τα πεπραγμένα του σε αυτό το παιχνίδι, είναι ένας οπαδός των «μπιανκονέρι», ο οποίος έκανε μια απαράδεκτη κίνηση που του έφερε και τιμωρία.

Ο τιφόζο της Γιουβέντους, λοιπόν, θεώρησε… σκόπιμο να κάνει προς αυτούς της Τορίνο μια κίνηση με τα χέρια του που παρέπεμπε σε αεροπλάνο, ώστε να τους κοροϊδέψει για την τραγωδία της Σουπέργκα. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, όχι μόνο από την πλευρά της «γκρανάτα», αλλά και από τη διοίκηση της «Βέκια Σινιόρα» και του αρμόδιου τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Παραβατικότητας στην Ιταλία, που μέσα σε λίγες ώρες τον εντόπισαν και του ανακοίνωσαν ότι του κόβουν το γήπεδο στα εντός έδρας ματς της αγαπημένης του ομάδας για πέντε χρόνια. Δείγμα του ότι, όταν υπάρχει διάθεση να βρεθούν όσοι παρεκτρέπονται εντός γηπέδων, μπορούν να υποστούν και τις συνέπειες.

Η τιμωρία του συγκεκριμένου οπαδού θα αρχίσει άμεσα, καθώς η είσοδος στο «Juventus Stadium» δεν θα του επιτραπεί από το παιχνίδι με την Αταλάντα, στις 19 Μαΐου.