Στις 29 Ιανουαρίου 1994 ο Γρηγόρης Γεωργάτος είχε πλούσιο μαλλί, έπαιζε στην Παναχαϊκή και έκανε μεγάλη νίλα στον Ολυμπιακό!

Με ένα εξαιρετικό γκολ του «Γκεό», η Παναχαϊκή νίκησε σαν σήμερα τους Πειραιώτες με 2-1 και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Ο Γεωργάτος ήταν στα 21 του μόλις χρόνια το ανερχόμενο «αστέρι» της ομάδας της Πάτρας και με αυτό το γκολ ανέβασε ακόμα περισσότερο τις μετοχές του. Η μεταγραφή ήταν προ των πυλών.

Ο Ολυμπιακός, πάλι, έκανε πισωγύρισμα. Σ’ αυτό το ματς είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του το Νίκο Αλέφαντο, τον οποίο είχε φέρει ο Σωκράτης Κόκκαλης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ταρακουνήσει την ομάδα ύστερα από την… ημιυπηρεσιακή θητεία του Κώστα Πολυχρονίου.

Τα νέα ήθη και έθιμα του ιδιόρρυθμου τεχνικού καθιερώθηκαν με το καλημέρα (αλλαγή του Τσιαντάκη μόλις στο 32’), αλλά ο τίτλος δεν ήρθε. Ούτε καν διεκδικήθηκε, δηλαδή.


Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 2-1

(18′ Ότιτζι, 50′ Γεωργάτος – 42′ Παχατουρίδης)

Παναχαϊκή (Ρομπ Γιάκομπς): Κατσιαούνης, Γκένας, Ανδριόπουλος, Μάρισιτς, Μικές, Αργυρόπουλος, Καραπίτσος, Κυριακόπουλος, Ότιτζι, Φέργκος (75′ Τζούρτζεβιτς), Γεωργάτος (67′ Ζερδεβάς).

Ολυμπιακός (Νίκος Αλέφαντος): Ράντος, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Καραπιάλης, Αμανατίδης, Τσαλουχίδης, Χαντζίδης, Τσιαντάκης (32′ Μπατίστα), Βαΐτσης (60’ Μητσιμπόνας), Εστάι, Σοφιανόπουλος.