Ο Άγιαξ είναι ξανά στα ημιτελικά του Champions League, καθώς χθες επικράτησε της Γιουβέντους (1-2) στο Τορίνο και κατάφερε -σε συνδυασμό με το 1-1 στο Άμστερνταμ- να βγάλει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης ακόμη ένα σπουδαίο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, τα κατάφερε κόντρα στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι ο… μάστερ του θεσμού.

Και μπορεί στο Τορίνο να είχαν λάβει όλα τα μέτρα τους για να προχωρήσουν φέτος μέχρι το τέλος του δρόμου και τον τελικό της Μαδρίτης, αλλά φαίνεται ότι αγνόησαν έναν σημαντικό παράγοντα: τον ράπερ Drake.

Μετά τις Μπορούσα Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους είναι το νέο «θύμα» του δημοφιλούς Καναδού ράπερ. Εκείνος εμφανίστηκε με τη φανέλα του συλλόγου από το Πιεμόντε και η μοίρα ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη. Την επισφράγισε η κεφαλιά του Ντε Λιχτ, που ξεκαθάρισε το ποια ομάδα θα έπαιρνε χθες το βράδυ την πρόκριση.

Έτσι, ακόμη και σε αυτούς που δεν πιστεύουν στις προλήψεις, τα… στοιχεία αποδεικνύουν ότι κάτι τρέχει και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όπως έκανε η Ρόμα, η οποία απαγόρευσε στους παίκτες της να φωτογραφίζονται μαζί του μέχρι το τέλος της σεζόν, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την τετράδα στη βαθμολογία της Serie A.