Μπαρτσελόνα και Άγιαξ «σφράγισαν» τα πρώτα εισιτήρια για την ημιτελική φάση του Champions League, με τους «μπλαουγκράνα» να κερδίζουν άνετα στο Καμπ Νου με 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ τον «Αίαντα» να παίρνει μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα της Γιουβέντους με 2-1.

Στο Καμπ Νου, ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή που έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (0-1) μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όμως ο Ράσφορντ στάθηκε άτυχος, καθώς είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκε στην Μπαρτσελόνα, και συγκεκριμένα στον Μέσι. Ο Αργεντίνος άσος σκόραρε στο 16’ με πολύ ωραίο πλασέ μετά από ατομική ενέργεια, ενώ στο 20’ πέτυχε και δεύτερο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή, σε μία φάση στην οποία φέρει μεγάλη ευθύνη ο γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ, Ντε Χέα.

Τη σκυτάλη πήρε στο 61’ ο Κουτίνιο με ένα εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή, γράφοντας το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Την ίδια στιγμή στο Juventus Stadium, η Γιουβέντους έπεφτε θύμα του εκπληκτικού φετινού Άγιαξ, που μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε και την ιταλική ομάδα, παίρνοντας νίκη με 2-1 μέσα στο Τορίνο.

Μάλιστα, ήταν η Γιουβέντους που προηγήθηκε στο 28’ με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πιάνιτς. Όμως η απάντηση του Άγιαξ ήταν άμεση, με τον Φαν Ντε Μπεκ να ισοφαρίζει με πλασέ στο 34’ και να φέρνει σκορ παράτασης στο ματς (αφού ο πρώτος αγώνας είχε λήξει με σκορ 1-1).

Οι Ολλανδοί όσο περνούσε η ώρα στέκονταν όλο και καλύτερα, και στο 67’ ο Ντε Λιχτ «πάγωσε» το γήπεδο όταν με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Νέρες έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «σφραγίσει» την πρόκριση, όμως από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 79’ ακυρώθηκε γκολ του Ζίγεκ. Η Γιουβέντους δεν μπορούσε να αντιδράσει και το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, στέλνοντας τον Άγιαξ στους 4 της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 1997.

Στα ημιτελικά, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λίβερπουλ-Πόρτο και ο Άγιαξ τον νικητή του ζευγαριού Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι.