Στον… «έβδομο ουρανό» πετάει από το βράδυ της Πέμπτης ο Φρανσίσκο Χαβίτο, αφού ο άσος του Άρη δεν μπορεί να ξεχάσει με τίποτα το γκολ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και όπως τόνισε σε δηλώσεις του δεν μπόρεσε να… κοιμηθεί από την υπερένταση του ματς!

Στην εφημερίδα Sportday μίλησε ο πρωταγωνιστής του Άρη στη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, Φρανσίσκο Χαβίτο, ο οποίος παραδέχτηκε πως δεν μπόρεσε ούτε να… κοιμηθεί από τη χαρά του για το τέρμα που πέτυχε απέναντι στους «ροχιμπλάνκος».

Ακολουθούν αποσπάσματα των δηλώσεων του Χαβίτο:

– Έχεις συνέλθει; Οι σφυγμοί σου επέστρεψαν στο κανονικό;
«Ακόμα πετάω στα σύννεφα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και το διασκεδάζω. Ηταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο και για μένα και το μόνο που αισθάνομαι είναι απέραντη ικανοποίηση. Από την υπερένταση δεν κατάφερα να κοιμηθώ! Τα μηνύματα από τους συγγενείς μου ήταν πάρα πολλά, αλλά και από συμπατριώτες μου που ήθελαν να με συγχαρούν για την επιτυχία μου. Ηταν μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

– Είναι αλήθεια ότι το χωριό απ’ όπου κατάγεσαι (Μοραλέχα στην Εξτρεμαδούρα) πανηγύριζε την επιτυχία σου;
«Όντως, οι συγχωριανοί μου σηκώθηκαν στο πόδι όταν είδαν το γκολ που πέτυχα και τη νίκη μας επί της Ατλέτικο. Σχεδόν όλοι μου έστειλαν μήνυμα μετά τον αγώνα για να μου δώσουν συγχαρητήρια για την εμφάνισή μου. Επίσης, πολλοί γνωστοί και φίλοι μου από τη Βαρκελώνη με πήραν τηλέφωνο. Το κινητό μου δεν σταμάτησε να χτυπάει!».

– Πόσο δύσκολο είναι να κλείσετε τον διακόπτη της Ευρώπης και να ανοίξετε αυτόν του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Σίγουρα είναι δύσκολο. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις, αλλά για εμένα είναι απλό. Λατρεύω να παίζω ποδόσφαιρο, να δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο και όταν φεύγω απ’ αυτό να νιώθω ότι δεν είχα κάτι άλλο να προσφέρω».

– Συμφωνείς ότι το ματς με την Ατλέτικο ήταν το καλύτερο από τακτικής πλευράς; Τι σας είπε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στα αποδυτήρια;
«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στον τομέα της τακτικής. Ούτως ή άλλως δεν γίνεται αλλιώς όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο μεγάλες και αξιόλογες ομάδες. Αυτό που μας έκανε ξεκάθαρο ο προπονητής μας πριν από την έναρξη του αγώνα ήταν ότι δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο. Καταφέραμε και κλείσαμε τους διαδρόμους προς την περιοχή μας και εμείς βγήκαμε στην κόντρα».

– Περνάει από το μυαλό σου να επιστρέψεις κάποτε στην Ισπανία για να παίξεις ποδόσφαιρο;
«Δεν κάνω τέτοιες σκέψεις. Μελετάω όλες τις προσφορές που έχω σύμφωνα με αυτά που θέλει και η οικογένειά μου. Η ζωή μου είναι στη Θεσσαλονίκη και δεν σκέφτομαι να φύγω από τον Άρη».

Πηγή: gazzetta.gr