Οι οργανωμένοι οπαδοί της Γιουβέντους εξαπέλυσαν για ακόμη μια φορά επίθεση στη διοίκηση του συλλόγου, μέσω μιας ανακοίνωσης στο Facebook. Οι Drughi (οι σκληροπυρηνικοί της Curva Sud), μέσω του κειμένου που ανάρτησαν μπορεί να μην αναφέρουν πουθενά σε αυτό το όνομα του μεγαλομετόχου, Αντρέα Ανιέλι, αλλά στέλνουν το μήνυμα προς τους διοικούντες τον σύλλογο ότι «δεν θα μας λυγίσουν».

«Φαίνεται να ζούμε σε έναν κόσμο που πηγαίνει προς τα πίσω. Παντού, οι περισσότεροι θερμοί και πιστοί οπαδοί θεωρούνται πλεονέκτημα για έναν σύλλογο, αλλά η δική μας παρουσία θεωρείται ενοχλητική, κάτι που μας κάνει να διαπιστώνουμε ότι ο δρόμος που ακολουθεί ο σύλλογος αντιπροσωπεύει ένα σημείο χωρίς επιστροφή», τονίζεται αρχικά.

Και προστίθεται: «Δεν δεχόμαστε καμία εντολή από κανέναν, του οποίου η αντίληψη για τα κορεό είναι να εμφανίζει σημαίες από υλικό παρόμοιο με τις σακούλες σκουπιδιών. Δεν λυγίζουμε σε εκείνους που για χρόνια έχουν επιβάλει “γραμματειακά δικαιώματα” στα εισιτήρια. Δεν μπορούμε να γίνουμε συμμετέχοντες σε έναν μηχανισμό που θέλει να βάλει τους οπαδούς της Γιουβέντους εναντίον άλλων οπαδών της Γιουβέντους.

Απορρίπτουμε τις κατηγορίες εκείνων που υπονοούν ότι η στάση μας οφείλεται στο γεγονός ότι αφαιρέσαμε το “καπέλο” από τα εισιτήρια, όταν τα έσοδα που απορρέουν από αυτό χρησιμοποιούνται για τη αυτοχρηματοδότηση της ομάδας».

Οι αναφορές των Drughi, που κάνουν κουμάντο στο κίνημα των οργανωμένων της «Βέκια Σινιόρα», ουσιαστικά… καρφώνουν τους διοικούντες, ισχυριζόμενοι πως το όφελος από το «καπέλο» στα εισιτήρια πήγαινε σε εκείνους και κακώς θεωρήθηκαν αυτοί ως οι φταίχτες της υπόθεσης, που εδώ και δύο χρόνια έχει βάλει την ομάδα του Πιεμόντε στο… μικροσκόπιο των ιταλικών Αρχών.

Ο «πόλεμος» αυτός φαίνεται ότι έχει πάρει έκταση, καθώς η διοίκηση της Γιουβέντους φαίνεται να μην δείχνει διάθεση να εξυπηρετήσει τους τιφόζι της ομάδας για τον επερχόμενο προημιτελικό του Champions League με αντίπαλο τον Άγιαξ, στο Άμστερνταμ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 10 Απριλίου.

«Από το να σιωπήσουμε και να κάνουμε τις μαριονέτες σε αυτήν την υπόθεση, προτιμούμε να πάμε κόντρα στην παλίρροια και να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε επιβολή και κατάχρηση εξουσίας. Θα είμαστε στο Άμστερνταμ, ούτως ή άλλως, δεν θα εγκαταλείψουμε τη φανέλα που αγαπάμε, ακόμη και όταν τα καθίσματα στις εξέδρες των φιλοξενούμενων ήταν άδεια. Θα βρούμε έναn τρόπο να μπούμε στο γήπεδο (τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα») ακόμη και με το κόστος της ανάμειξης στις κερκίδες που προορίζονται για τους οπαδούς του Άγιαξ», αναφέρεται καταληκτικά στην ανακοίνωση των Drughi.