Μετά το οριστικό (;) τέλος στην υπόθεση Φεϊζάλ, καθώς πλέον ελάχιστοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως το ενδιαφέρον του πρίγκιπα και των συνεργατών του ήταν πραγματικό, οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήδη έχει κάνει μία προεργασία για τον τρόπο που θα κινηθεί και για την Τρίτη ορίστηκε γενική συνέλευση που θα πάρει την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ μέσα σε 20 μέρες. Να καλυφθεί ολόκληρο το παραπάνω ποσό είναι αδύνατο (τη στιγμή που η «τρύπα» της ΠΑΕ είναι στα 28 εκατ. ευρώ), ωστόσο θα γίνει μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν περίπου 9 εκατ. ευρώ για να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» καταβάλλει προσπάθειες για εξασφάλιση δανείου ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είναι εύκολο αυτό, καθώς οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν όπως παλαιότερα, ειδικά «επιχειρήσεις» προβληματικές όπως είναι αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Περίπτωση να συγκεντρωθεί ευσεβές ποσό από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» με εγγραφή νέων μελών δεν υπάρχει, ενώ «φως» δεν φαίνεται ούτε από τους μετόχους. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης δείχνουν την πρόθεση να βοηθήσουν οικονομικά, αλλά ακόμη κι αν συμμετέχουν στην ΑΜΚ βάσει του ποσοστού των μετοχών τους, το ποσό που θα εισρεύσει στα ταμεία από τους δυο τους δεν θα ξεπερνά τα 2-2,5 εκατ. ευρώ.

Οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης περιλαμβάνουν περικοπές στο κόστος του ρόστερ με προτάσεις για μειώσεις συμβολαίων και ενδεχομένως αποδεσμεύσεις, δανεισμούς ή πωλήσεις παικτών, ενώ απολύσεις θα γίνουν στο προσωπικό της ΠΑΕ. Παράλληλα θα πρέπει να γίνουν νέοι διακανονισμοί με τους παίκτες για τα οφειλόμενα, καθώς το Μάρτιο υπάρχει ο έλεγχος της UEFA και εφόσον δεν παρουσιαστούν τα απαιτούμενα στοιχεία, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός θα είναι προ των πυλών. Συν τοις άλλοις, ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και με τη ΓΗΠΕΛ, που είναι ένα ακόμη ζήτημα που «πονά» τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: sport-fm