Ο Νίκος Νιόπλιας ήταν σκασμένος. Όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των «πρασίνων» που γύρισαν τα ξημερώματα στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές τους την κάκιστη εμφάνιση και τα πέντε γκολ από την Μπαρτσελόνα. Τουλάχιστον ο Κοζανίτης τεχνικός σε αντίθεση με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του το… πάλεψε το ματς έστω και αν δεν του βγήκε τίποτα. Στην απογευματινή συνάντηση με τον Αντωνίου και τον Φρέιτας, ο Νιόπλιας είχε την δική του εξήγηση για την χθεσινή αναμέτρηση του «Καμπ Νού». «Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που δεν παίζεται στην καλή της μέρα. Η ποιότητα της είναι φανταστική και δεν μπορούσαμε να βρούμε τρόπο για να παλέψουμε το ματς» είπε μεταξύ άλλων, παραδεχόμενος το… play station των Καταλανών.

Φρέιτας και Αντωνίου συμφώνησαν αλλά και οι τρεις άνδρες στάθηκαν στο πλάνο που υπήρχε στον άξονα και δεν βγήκε ποτέ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το σχέδιο ήταν οι Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο να κινούνται παράλληλα στον άξονα και να δίνουν βοήθειες στα μπακ, με τον Σιμάο σε ελεύθερο ρόλο…σκούπας μπροστά από τα στόπερ. Ο Μοζαμβικανός, όμως, μάρκαρε… χώρο, πάντα υπήρχε παίκτες ελεύθερος των «μπλαουγκράνα» και η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού πήγε… περίπατο. Αν προσθέσουμε και την απροθυμία του Λέτο στις βοήθειες πάνω στον Βύντρα έχουμε τα «γιατί» της αποσύνθεσης στην μεσαία γραμμή.

«Για να είσαι ανταγωνιστικός σε ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στο 100% της τακτικής και εμείς δεν κάναμε πολλά πράγματα από όσα είχαμε σχεδιάσει» ειπώθηκε από τον Νιόπλια.

«Άλλα είπαμε, άλλα κάνατε»

Από κει και πέρα, ο Νιόπλιας δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια στους παίκτες του. «Ήταν ένα παιχνίδι με τεράστιο δείκτη δυσκολίας. Δεν παλέψαμε και σε μερικά σημεία αλλά είπαμε και άλλα κάναμε. Περισσότερα αύριο. Έχουμε την Καβάλα και το σημαντικό είναι να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».

Πηγή: gazzetta.gr