Ο Παναγιώτης Διακοφώτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί με VAR.

Αναλυτικά όσα είπε στον «Arena FM»:

Για την αποχή των διαιτητών: «Δεν ήταν ότι καλύτερο έτσι όπως τελείωσε η σεζόν με την αποχή των διαιτητών. Το γεγονός με τον διαιτητή Τζήλο είναι κατακριτέο. Περιστατικά σαν αυτό έχουν ξαναγίνει και δεν υπήρχε ποτέ λύση, τώρα κάπως θα πρέπει να βρεθεί για να μπορέσουν και οι διαιτητές να κάνουν την δουλεία τους σωστά».

Για την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση αυτή: «Δεν έχουμε καμιά πληροφορία παραπάνω. Ότι ξέρει ο κόσμος, ότι διαβάζουμε στα μέσα μόνο. Βρέθηκαν οι δράστες, αλλά τίποτε παραπάνω».

Για το VAR: «Το VAR θα κάνει δουλεία αν έρθει στην Ελλάδα. Μακάρι να γίνει, όμως πάντα θα υπάρχει η αμφισβήτηση. Στην Ιταλία, έχουν VAR αλλά υπάρχει αμφισβήτηση και πάλι. Δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν παράπονα αν έρθει στην Ελλάδα, ή ότι θα λυθούν τα θέματα διαιτησίας».

Για την προαναγγελία του VAR για τις 19 Ιανουαρίου αλλά και οικονομικό κόστος: «Πιστεύω ότι έγινε λάθος εκτίμηση. Δεν θα είναι έτοιμο στις 19 Ιανουαρίου. Θεωρώ όμως, πως θα το έχουμε στον τελικό Κυπέλλου. Είναι πολύ ακριβό και θα δαπανηθούν περίπου 10.000.000 ευρώ».

Για τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στην διαιτησία: «Έχουν γίνει βήματα μπροστά στην διαιτησία, προσπαθούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Λάθη θα γίνονται, αλλά θα πρέπει να αφήσουμε τους διαιτητές να δουλέψουν. Οι διαιτητές είναι πάντα στο επίκεντρο και τους ασκούν πίεση για ότι και να κάνουν, πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν».

Για την μέχρι τώρα εικόνα της ΕΠΟ διοικητικά: «Σίγουρα έχουν γίνει λάθη και είναι λογικό να γίνονται. Είμαστε άνθρωποι. Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε την στήριξη όλων. Το μεγαλύτερο θέμα που μας απασχολεί είναι οι εγκαταστάσεις, προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες για να δουλέψουν οι Εθνικές ομάδες, θα γίνουν ακόμα πολλά πράγματα».

Για την έδρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου: «Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα πιστεύω. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι πολύ καλός προπονητής και θα δώσει αυτό που λείπει στην ομάδα. Θα περάσουμε και στο Euro του 2020. Για την έδρα της Εθνικής, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι το «Παγκρήτιο», αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο, έχουν γίνει όλες οι εργασίες που μας είπαν και περιμένουμε την οριστική απάντηση για να δηλώσουμε την έδρα».

Πηγή: gazzetta.gr