Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Μπενφίκα, όπου μίλησε για την απόφασή του να επιλέξει την Εθνική Ελλάδας, αλλά και για την παρουσία του στους «Αετούς».

Ο 24χρονος τερματοφύλακας τόνισε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται περήφανος που επέλεξε την Εθνική Ελλάδας, κάτι στο οποίο τον οδήγησε το συναίσθημα λόγω και της καταγωγής των γονιών του, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι έχει εγκλιματιστεί απόλυτα στην Μπενφίκα, χαρακτηρίζοντας όνειρο την παρουσία του σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπενφίκα:

Για την προσαρμογή στο κλαμπ: «Η Μπενφίκα είναι ένα σπουδαίο κλαμπ, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και αυτό το δείχνουν και όλες οι συνθήκες που έχουμε εδώ. Είναι όλα οργανωμένα. Πάντα λέω τα καλύτερα στους ανθρώπους που μιλάω επειδή νοιώθω πολύ ωραία εδώ. Οι άνθρωποι εδώ μας προστατεύουν και μας κάνουν να νοιώθουμε άνετα και αυτό είναι πολύ καλό για κάθε ποδοσφαιριστή. Όλοι οι παίκτες, όλο το τεχνικό τιμ, τα πάντα εδώ, οι προπονητές με κάνουν και νοιώθω λες και είμαι σπίτι μου».

Για την εμπιστοσύνη στον προπονητή: «Ο Ρούι Βιτόρα είναι ο προπονητής μας και από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ ένιωσε αρκετά καλά μαζί του. Δουλεύουμε σκληρά. Πιστεύω πως το κάθε τι που κάνει ο κόουτς είναι να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και προετοιμασμένος για κάθε παιχνίδι. Μπορώ να πω μόνο καλά πράγματα για τον κόουτς».

Για το γήπεδο: «Είναι πολύ ωραίο να βλέπω το γήπεδο γεμάτο. Και επειδή είμαι γκολκίπερ μπορώ να το δω ακόμα καλύτερα. Έχει φανταστική ακουστική. Για τους ποδοσφαιριστές είναι αρκετά όμορφο να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο και ιδίως ένα γήπεδο όπως το “Ντα Λουζ” είναι φανταστικό».

Για την πετυχημένη χρονιά: «Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά καλή στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη χρονιά έκανα ένα βήμα μπροστά με τη συμμετοχή στο Champions League, την κλήση μου στην Εθνική Ελλάδος που έπαιξα για πρώτη φορά. Ήταν πανέμορφο το συναίσθημα. Ελπίζω και θέλω να συνεχίσω έτσι και να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι ως γκολκίπερ. Κάθε μέρα μαθαίνω αλλά πρέπει να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

Για τη διπλή υπηκοότητα: «Είμαι χαρούμενος που έπαιξα για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδος επειδή νωρίτερα είχα αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας και ήταν ένα βήμα παραπάνω να παίξω για την ανδρική ομάδα. Για την πατρίδα των γονιών μου, ήταν όλοι περήφανοι. Επίσης και εγώ ήμουν χαρούμενος και περήφανος. Μεγάλωσα στην Γερμανία έπαιξα εκεί από τα 15 έως τα 21 και επίσης είχε μια εξαιρετική περίοδο. Κέρδισα ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά δεν ήταν δύσκολη η απόφαση που πήρα γιατί είχε να κάνει με το συναίσθημα».

Για τα παιχνίδια με την Γαλατά: «Η ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Τουρκίας είναι αρκετά καλή. Τα παιχνίδια είναι τον Φεβρουάριο και έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας. Τώρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθώς έχουμε πολλές υποχρεώσεις τον Ιανουάριο. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας για να παίρνουμε νίκες και εν συνεχεία θα προετοιμαστούμε για τον Φεβρουάριο. Για την επόμενη χρονιά, εύχομαι να ξεκινήσουμε με πολλές νίκες».

Για τα επτά παιχνίδια χωρίς γκολ: «Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι και πρέπει να ευχαριστήσω όλη την ομάδα επειδή δεν είναι μόνο ο τερματοφύλακας που ευθύνεται για αυτό. Είναι η άμυνα, είναι όλη η ομάδα που παλεύει για αυτό ακόμα και οι επιθετικοί. Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε που είναι και το πιο σημαντικό».

Για τη παρουσία του στην ενδεκάδα: «Για μένα είναι ένα όνειρο να παίζω στην Μπενφίκα αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να τα αποφασίσω εγώ καθώς είναι επιλογή του προπονητή. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στην προπόνηση. Όλοι οι τερματοφύλακες και οι ποδοσφαιριστές κάνουν το ίδιο αλλά είναι απόφαση του κόουτς ποιους θα βάζει. Είμαι χαρούμενος που παίζω εγώ και μπορώ και κάνω καλά παιχνίδια».

Για την παρουσία της Μπενφίκα σε τέσσερις διοργανώσεις: «Είναι πολύ καλό που βρισκόμαστε μέσα σε τέσσερις διοργανώσεις. Μπορεί να αποκλειστήκαμε από το Champions League αλλά θα παίξουμε στο Europa League και επίσης είναι σημαντικό που μετέχουμε και στο Κύπελλο. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά».

Το μήνυμα του στους οπαδούς της Μπενφίκα: «Εύχομαι σε κάθε οπαδό της Μπενφίκα καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Υγεία και αγάπη σε όλους».

Πηγή: gazzetta.gr