Να επουλώσει τις πληγές της απογοητευτικής πορείας στο πρωτάθλημα μέσω… Ευρώπης θέλει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος απόψε τη Λάτσιο (20:00, ΑΝΤ-1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) για την τρίτη αγωνιστική του Europa League. Μονόδρομος η νίκη για να παραμείνουν οι «πράσινοι» στο κόλπο της πρόκρισης. Με αναγκαστικές αλλαγές η ενδεκάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Να μείνει στο κόλπο

Τη νίκη με την οποία θα παραμείνει ζωντανός στο «κόλπο» της πρόκρισης καλείται να κυνηγήσει απόψε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λάτσιο (20:00, ΑΝΤ-1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Μετά την ισοπαλία με τον Άρη το κλίμα στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι βαρύ, όμως σήμερα η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα παίζει πιθανότατα το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το «τριφύλλι» είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση πριν από το παιχνίδι με την Τότεναμ, αλλά τελικά κατάφερε να παλέψει μέχρι τέλους και πήρε τους τρεις βαθμούς στην προηγούμενη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα ελπίδες να περάσει στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να διεκδικήσουν όποιες πιθανότητες έχουν να πετύχουν τον στόχο τους. Τα προβλήματα είναι πολλά για τον Φερέιρα, ο οποίος θα παρατάξει την καλύτερη… διαθέσιμη ενδεκάδα για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα παίξουν οι Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες και Σπυρόπουλος. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Βιτόλο, ο οποίος δίπλα του θα έχει (πιθανότατα) τον Λαγό και τον Ζέκα. Την τριπλέτα στην επίθεση θα αποτελέσουν οι Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος και Φορναρόλι (ή Τοτσέ).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Μαρίνος, Χουχούμης, Μαυρίας, Φουρλάνος, Μπαρμπαρούσης, Πετρόπουλος και Κουίνσι. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν υπολογίζει τους Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλο και Σο, ενώ οι Δώνης, Μαρινάκης, Κουσίδης, Κοτσόλης και Ταμπάκης έμειναν εκτός αποστολής για λόγους τακτικής.

Όσον αφορά τους οπαδούς, στην ΠΑΕ εκτιμούν ότι περιπου 20.000 άνθρωποι θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της ομάδας τους με τους «λατσιάλι». Οι θύρες του Σταδίου θα ανοίξουν στις 17:00.

Πώς θα αγωνιστούν οι Ιταλοί

Με σύστημα 4-1-4-1 θα αγωνιστεί η Λάτσιο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Ρωμαίοι είναι μία καλή ομάδα και το τελευταίο διάστημα δείχνει φορμαρισμένη. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θα τοποθετήσει κάτω από την εστία τον Μπισάρι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκαλόνι, Σιανί, Μπιάβα και Καβάντα. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λεντέσμα.

Την τετράδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Μάουρι, Ερνάνες, Γκονζάλες και Καντρέβα. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Φλοκάρι. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σκαρφάνια, Γκουεριέρι, Ντίας, Ράντου,, Κόνκο, Κάνα, Ονάτσι, Κότζακ, Κλόζε και Ζάρατε. Σημαντική απουσία για τον Βόσνιο τεχνικό θεωρείται αυτή του Φεντερίκο Μαρκέτι, του βασικού τερματοφύλακα.

Ο διαιτητής του αγώνα

Ο Κάρλος Κολς Γκόμεζ από την Ισπανία ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο. Ο Ισπανός είχε «σφυρίξει» και την αναμέτρηση του «τριφυλλιού» με την Οντένσε στη Δανία, η οποία είχε λήξει 1-1.

Πηγή: sport-fm.gr