Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έτοιμο να αποχωρήσει από τη Μίλαν παραχωρώντας τις μετοχές του. Αν και τον τελευταίο καιρό ακούστηκε πως ο νέος ιδιοκτήτης των «ροσονέρι» θα είναι κινέζος ή άραβας, όλα δείχνουν πως η ομάδα θα παραμείνει σε ιταλικά χέρια, αφού ο πλουσιότερος Ιταλός, σύμφωνα με το «Forbes» φέρεται να έχει ήδη προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό. Το όνομα αυτού Μικέλε Φερέρο.

Το καλοκαίρι που πέρασε έγινε φανερό πως η Μίλαν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Η ανάγκη να πουλήσει τους καλύτερους παίκτες της, να χαμηλώσει το κόστος των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών της, η αδυναμία να αγοράσει ακριβούς παίκτες που θα αντικαθιστούσαν όσους αποχώρησαν, φανέρωσε πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν προτίθεται να ξοδέψει τα ποσά που διέθετε πριν κάποια χρόνια.

Από αυτό το γεγονός ξεκίνησε και η φήμη που ήθελε τον Μπερλουσκόνι έτοιμο να παραχωρήσει τις μετοχές του και να αποσυρθεί από την προεδρία της Μίλαν. Στην αρχή είχαν ακουστεί διάφοροι μεγιστάνες από την Κίνα, τη Ρωσία ή από την Αραβική χερσόνησο, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για τον Μικέλε Φερέρο, ιδιοκτήτη εταιρίας τροφίμων που ειδικεύεται στα γλυκά και στα είδη σοκολάτας. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» ο Φερέρο είναι ο πλουσιότερος Ιταλός επιχειρηματίας.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία κάνουν λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δικηγόρους του Φερέρο και εκείνους του Μπερλουσκόνι, διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια! Μάλιστα, λογιστές του μεγιστάνα της σοκολάτας, μελετούν τα οικονομικά στοιχεία της Μίλαν και είναι έτοιμοι να καταθέσουν το πόρισμά τους στον εργοδότη τους.

Αν όλα πάνε καλά, προβλέπεται αλλαγή «σκυτάλης» στην ιδιοκτησία της Μίλαν εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το πιθανότερο είναι να γίνει αυτό στα μέσα της ερχόμενης άνοιξης.

Πηγή: sport-fm.gr