Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε πολύ και φέτος δεν μπορεί να εκπλήξει τους αντιπάλους του, αλλά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν δείχνει να φοβάται για την απώλεια του πλεονεκτήματος του αιφνιδιασμού.

«Η ομάδα είναι η ίδια κατά 11/14 με την περσινή. Έχουν προστεθεί δύο καινούριοι παίκτες, δύο Έλληνες διεθνείς που θα μας ενισχύσουν. Η ομοιογένεια της ομάδας θα είναι από τα δυνατά της όπλα. Όλοι λένε πως μας ξέρουν. Ε, αφού μας ξέρουν, ας μας κερδίσουν. Δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί ο ίδιος κορμός», τόνισε ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ.

Για την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία ανέφερε: «Έχουμε παρακολουθήσει τόσα χρόνια την δουλειά του. Τον εκτιμάμε και νομίζουμε πως είναι ο καλύτερο Έλληνας προπονητής και για αυτό τον αποκτήσαμε. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει τα ηνία πρωταθλητών Ευρώπης. Αυτό πρέπει να το σκεφτούμε καλά», ενώ μαζί του συμφώνησε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος τονίζοντας: «Είμαστε σίγουροι για την επιλογή του κ. Μπαρτζώκα και πιστεύουμε ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν άφησε ασχολίαστες τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε πρόσφατη συνέντευξή του. Όχι όμως για θέματα διαιτησίας, όπως ο αδερφός του, Γιώργος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αλλά για οικονομικά ζητήματα. «Είπε πως ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια είχε μπάτζετ 35 εκατομμύρια ευρώ και με βάσει τους ισολογισμούς ποσών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εγώ το βγάζω 13 εκατομμύρια ευρώ. Πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω; Τα συμπεράσματα δικά σας», τόνισε.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στα πενιχρά έσοδα που προβλέπονται για τις ομάδες της Ευρωλίγκας, αφού ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός πήρε ένα ισχνό πριμ 250.000 ευρώ. «Πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα, όχι να αλλάξει η ηγεσία της Ευρωλίγκα. Να ανοίξουν αγορές όπως η Αγγλία και για αυτό γίνεται εκεί το φάιναλ φορ για δύο χρόνια. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Δεν βλέπω να προχωράει αν συνεχίσουμε έτσι. Η Ευρωλίγκα χρειάζεται αλλαγές. Κάποια στιγμή θα μείνουν μόνοι οι Ρώσοι και οι Τούρκοι να δίνουν λεφτά. Μετά τι θα γίνει είναι το θέμα…».

Μπαρτσώκας: «Συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και να κοιτάνε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ώστε να είναι χαρούμενοι τον Μάιο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Media Day του Ολυμπιακού:

Για τον Ολυμπιακό:
«Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να είμαστε το Μάιο όλοι χαμογελαστοί».

Για το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει ο βασικός κορμός της ομάδας:
«Αυτό με διευκολύνει αφάνταστα. Με την διοίκηση και τη σύμφωνη γνώμη τη δική μου, καταφέραμε να κρατήσουμε όλους τους παίκτες που θέλαμε στο ρόστερ μας. Και ξέρετε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν συμβόλαια που πρέπει να ανανεωθούν και τα χρήματα που πρέπει να δώσεις είναι σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερα μια που μιλάμε για πρωταθλητές Ευρώπης».

Για την πορεία της προετοιμασίας:
«Είδατε ότι διαλέξαμε πολύ δύσκολα φιλικά να παίξουμε στην Ιταλία και γνωρίζετε και το πρόγραμμά μας. Δυνατά φιλικά θα έχουμε και στη Γερμανία. Στόχος πέρα από το να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας και να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε είναι αυτά τα ματς να αναδείξουν τις αδυναμίες μας, ώστε να τις διορθώσουμε πιο εύκολα».

Πηγή: sport-fm.gr