Την απάντηση του Πάπα Σαλίφα Σανκαρέ περιμένουν στον Αστέρα Τρίπολης σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για τις κινήσεις των Αρκάδων και αποκάλυψε πρόταση στον Σενεγαλέζο αμυντικό, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και για τον Αργεντινό Καράσκο, τον οποίο ο Αστέρας διεκδικεί εδώ και χρόνια. Παράλληλα σχολίασε και το γεγονός πως η Τρίπολη δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους παίκτες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη:

Η ομάδα πως είναι: «Η ομάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε να ήταν, σε σχέση με το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε».

Ποσοστό ετοιμότητας: «Όσον αφορά για το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει για το παιχνίδι που έρχεται, είμαστε για το παιχνίδι αυτό γύρω στο 80-90%…».

Φυσικά για την νέα χρονιά είναι πίσω η ομάδα, η ομάδα σιγά-σιγά και χτίζεται και ενισχύεται ενόψει της νέας χρονιάς για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο και φυσικά και για την συνέχεια για την Ευρώπη: «Η ομάδα έχει ένα πλάνο το οποίο θα συνεχιστεί μετά από αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για την προετοιμασία, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την σεζόν που έρχεται δηλαδή για το πρωτάθλημα και κύπελλο».

Τι γνωρίζεις για την Ίντερ Μπακού: «Πρόκειται για μια ομάδα η οποία είναι αρκετά οργανωμένη, έχει εμπειρίες από το Champions και το Europa League. Είναι μια αρκετά καλή ομάδα, μπορώ να πω βασίζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, με καλό passing game, με καλή και γρήγορη συμπεριφορά.

Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ιδιαίτερα αν το πρώτο γίνει στην έδρα τους γιατί υπάρχει μεγάλο θέμα και με το γήπεδο. Αλλά εντάξει νομίζω ότι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε».

Δεν ξέρω αν συμφωνείς με την άποψη ότι όταν πρόκειται για μια ομάδα, που δεν είναι τόσο γνωστή, καλύτερα θα είναι να γίνεται το πρώτο παιχνίδι στην έδρα σου, προκειμένου να βάλεις εσύ τους κανόνες του παιχνιδιού: «Θα ήταν καλύτερα να παίζαμε το πρώτο ματς μέσα με ένα τέτοιο αντίπαλο. Βέβαια ότι και να λέμε εμείς είναι εντελώς πρωτόγνωρο για εμάς η συμμετοχή στην Ευρώπη. Σίγουρα απαιτεί και μια διαφορετική συμπεριφορά».

Από μεταγραφικής άποψης πως πάει η ομάδα: «Πρώτα από όλα είναι δύο μεταγραφές οι οποίες είναι θέμα ημερών ή ωρών να πραγματοποιηθούν αλλά σε σχέση με ακόμα περισσότερο, όποια μεταγραφή αν γίνει και από σήμερα, θα έχει να κάνει όχι με την Ευρώπη, αλλά με την συνέχεια. Για τον Γιαλούση νομίζω σήμερα τον περιμένουμε, αν δεν αλλάξει τίποτα.

Για τον Φούλοπ υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες λόγω της πόλης, όπως πως αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα με κάποιες χώρες, με παίκτες που έρχονται από χώρες την Αγγλία ή γενικά.

Με την Γερμανία, υπάρχουν κάποια προβλήματα, λόγω της πόλης που αντιμετωπίζουν με την οικογένεια τους μέσα σε αυτό είναι και αυτή η περίπτωση που εξετάζουμε. Περιμένουμε μέχρι σήμερα το μεσημέρι την απάντηση».

Ο Φούλοπ είναι πάντως καλή περίπτωση, τον αναζητούσε και ο Ολυμπιακός: «Καλή περίπτωση είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Τέλος πάντων, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι πολιτισμικό με την έννοια ότι θέλουν να μένουν στο Ναύπλιο, ή στην Αθήνα.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Αν δεν συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να μένουν στην Τρίπολη, για να διατηρηθούν οι ισορροπίες, δεν πάει να είναι και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Δεν είναι ότι δεν υπάρχει επαγγελματισμός, είναι ότι έχουν έρθει για άλλο λόγο εδώ πέρα. Ενδεχομένως μετά τον άλλο λόγο να παίξουμε και μπάλα. Ε, δεν γίνεται. Πρέπει να μπουν οι κανόνες και να τηρηθούν σωστά, όποιος παίκτης και να είναι».

Από σήμερα δοκιμάζεις και κάποιον ποδοσφαιριστή: «Ναι, έχει έρθει ένας, ο οποίος μας τον έχει συστήσει ο Χουανίτο, ο οποίος βέβαια δεν είχε συμμετοχή πέρσι, θα τον δούμε 1-2 μέρες. Θα έρθει και ένας Γεωργιανός στόπερ. Θα έρθουν δυο ποδοσφαιριστές λοιπόν το απόγευμα.

Όπως σας είπα το σημαντικό είναι ότι είμαστε στα πρόθυρα να κλείσουν μεταγραφές. Θα δούμε. Είναι διαφορετικοί παίκτες από τον Γιαλούση και τον Φούλοπ και όχι από τους δύο παίκτες που θα δοκιμαστούν. Δεν χρειάζεται να δοκιμαστούν, τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Δεν είναι Έλληνες, είναι και οι δύο ξένοι.

Ο ένας είναι ο Σανκαρέ, που με ενδιαφέρει και θα μας απαντήσει σήμερα το απόγευμα και ο άλλος είναι ο Καράσκο, ένας παίκτης που χρόνια τον κυνηγάει ο Αστέρας.

Είμαστε κοντά να μας απαντήσει και αυτός. Ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο και το δυνατότερο κομμάτι της ομάδας. Μια γιορτή για το αρκαδικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Μην ξεχνάμε ότι πρώτοι εκπροσωπούμε την Ελλάδα και θα πρέπει σε όλα να είμαστε άψογοι».

Πηγή: sport-fm.gr