Θέμα ωρών είναι η απόκτηση και με επίσημο τρόπο από την Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, με τις δύο ομάδες να έχουν συμφωνήσει στα 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το όφελος του διεθνούς στόπερ θα είναι και οικονομικό, εκτός από το γεγονός πως θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα ακόμη κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, μετά τις Serie A και Bundesliga.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, οι οικονομικές απολαβές για τον Μεσσήνιο αμυντικό θα είναι σαφώς αυξημένες σε σχέση με αυτές στους Βεστφαλούς. Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται πως ο Σωκράτης θα λαμβάνει 5 εκατ. ευρώ το χρόνο από τους «κανονιέριδες» και μάλιστα με την εφορία να είναι πληρωμένη από τους Άγγλους. Στη Ντόρτμουντ δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, με τον παίκτη να βάζει στα ταμεία του περίπου τα μισά χρήματα του συμβολαίου του.

Παράλληλα, στο ίδιο Μέσο φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος ανέφερε για τη μεταγραφή του Παπασταθόπουλου: «Αυτό είναι ένα πολύ καλό βήμα για τον Σωκράτη, γιατί το ήθελε πολύ. Αναζητούσε μία νέα πρόκληση, σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Μια σκέψη που είχε για περισσότερο από ένα χρόνο… Θα αποκτήσει ένα μεγάλο κίνητρο από την ένταξή του στην Άρσεναλ. Θα ευνοηθεί και η εθνική ομάδα».