Είναι ένας από τους παίκτες που τα πήγαν αρκετά καλά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αυτήν τη σεζόν, ενώ ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου κυριάρχησε απέναντι στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, του Ισπανό αμυντικό χαφ, ο οποίος φαίνεται ότι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από σύλλογος της χώρας του, που την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιβηρική, η Μπέτις σκέφτεται να εμπιστευτεί πρώην ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στο εξωτερικό και έχουν την εμπειρία των ευρωπαϊκών αγώνων. Ένας από αυτούς είναι ο Ντάνι Σεμπάλος της Ρεάλ Μαδρίτης και ο άλλος είναι ο παίκτης του «δικεφάλου».

Ο 30χρονος μέσος, που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες των Ανδαλουσιανών, χαρακτηρίζεται από τους συμπατριώτες του ως μια βατή περίπτωση, ειδικά σε σύγκριση με τον στόπερ των Μαδριλένων.

Το συμβόλαιο του Κάνιας με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2019 και όπως αναφέρεται στην Ισπανία, τα 2 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα ποσό ικανό για να τον επαναπατρίσει.