Με ποινή 12 (!) αγωνιστικών και πρόστιμο ύψους 75 χιλιάδων λιρών τιμωρήθηκε από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ο Τζόι Μπάρτον για την αντιαθλητική συμπεριφορά του στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ της ΚΠΡ και την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο αρχηγός των Λονδρέζων αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για το εκτός φάσης χτύπημα στον Κάρλος Τέβες, στη συνέχεια-και πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο-επιτέθηκε με… γονατιά στον Σέρχιο Αγουέρο, ενώ συνέχισε τις «κοκορομαχίες» με τους Βινσέντ Κομπανί και Μάριο Μπαλοτέλι.

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (16/5) απολογήθηκε στην ομοσπονδία, ωστόσο, αποδέχτηκε εν μέρει τις κατηγορίες που τον επιβαρύνουν. Για την ακρίβεια, παραδέχεται πως αντέδρασε αντιεπαγγελματικά απέναντι στους Τέβες και Αγουέρο, ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να χτυπήσει τον Βινσέν Κομπανί.

Η FA προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση μετά από μια επτάωρη συνεδρίαση στα γραφεία της στο «Γουέμπλεϊ», με την τιμωρία του Άγγλου μέσου να «διαιρείται» σε 4 παιχνίδια λόγω της κόκκινης κάρτας και ακόμα 8 για την συμπεριφορά του κατά την αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο του «Etihad».

Η τιμωρία του Μπάρτον πάντως δεν είναι η «βαρύτερη» των αγγλικών γηπέδων, καθώς στον Ερίκ Καντονά το 1995 είχε επιβληθεί ποινή 34 αγωνιστικών για την… καρατιά σε οπαδό κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ με την Κρίσταλ Πάλας.

Πηγή: sport-fm.gr