Την έκανε να… το φυσάει και να μην κρυώνει! Να μετανιώσει πικρά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, το προηγούμενο Σάββατο, στο «Γουέμπλεϊ». Η Λίβερπουλ εκδικήθηκε την Τσέλσι! Την… έπιασε από το λαιμό, την «πάτησε» στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» και με το τελικό 4-1 την άφησε με μοναδική διέξοδο για συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, τη νίκη στο Μόναχο!

Η βαριά ήττα στο Μέρσεϊσαϊντ, οριστικοποιεί την κατάληψη της 6ης θέσης στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ από την ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, που βγήκε οριστικά εκτός μάχης στην κούρσα για την πρώτη τετράδα! Αυτό, σημαίνει πως, αν στις 19 του μηνός, στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου δεν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, θα… βολευτεί με τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Τρία γκολ σε δέκα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο για τη Λίβερπουλ και από δύο δοκάρια τόσο για τους Λονδρέζους, όσο και για τη Λίβερπουλ. Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, εκπληκτικό γκολ από τον Τζόντζο Σέλβεϊ.

Με οχτώ αλλαγές – συγκριτικά με τον τελικό Κυπέλλου – ξεκίνησε στο ματς η Τσέλσι που έδειξε ότι σκέφτεται μονάχα τον τελικό του «Allianz Arena», αλλά είναι ο μοναδικός που της έμεινε για να πάει στ’ αστέρια…

Α’ ημίχρονο:

Πιο απλά δεν γινόταν! Η Λίβερπουλ έκανε ό,τι… άργησε επί μια ώρα να κάνει στον τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο. Να κυκλοφορήσει, δηλαδή, τη μπάλα και να γίνει απειλητική. Όσο μόνος ήταν στην επίθεση ο Σουάρες στο «Γουέμπλεϊ», άλλο τόση… παρέα είχε στο «Άνφιλντ» στη δημιουργία ευκαιριών! Το… «κόκκινο» πάρτι ήρθε σαν αντίδραση στο δοκάρι της Τσέλσι που στο 17’ έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Ιβάνοβιτς! Τι το ‘θελε; Ένα λεπτό αργότερα, ο Σουάρες έκανε την κούρσα από δεξιά, πέρασε Ιβάνοβιτς και Τέρι σαν… σταματημένους και την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη μπαλιά προς το τέρμα για να έρθει ο Εσιέν και με αυτογκόλ να ανοίξει το σκορ. Στο 25’, ο Τζόρνταν Χέντερσον εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Τζον Τέρι και βγήκε απέναντι από τον Τέρνμπουλ για να κάνει το 2-0 με δεξί πλασέ και στο 28’, ο Ντάνιελ Άγκερ με κεφαλιά ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ!

Η Τσέλσι έμοιαζε παντελώς παραδομένη στις ορέξεις των «κόκκινων» που έφτασαν κοντά και σε τέταρτο γκολ όταν ο Κάρολ από δεξιά μπήκε στην περιοχή, έφερε τη μπάλα στο αριστερό αλλά το σουτ που δοκίμασε απομακρύνθηκε από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Η ταχύτητα της Λίβερπουλ στην επίθεση ήταν… τρομακτική, τα τρία γκολ είχαν ήδη προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα και η απάντηση από πλευράς Λονδρέζων ήταν ένα δυνατό σουτ του Τόρες που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ακόμη κι αυτό όμως, η ομάδα του Νταλγκλίς δεν θα το άφησε χωρίς απάντηση! Η πρώτη ήρθε στο 42’ με εκπληκτικό αριστερό σουτ του Ντάουνινγκ που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τέρνμπουλ και στις καθυστερήσεις, ο Ντάουνινγκ έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Κάρολ από ανατροπή του Ιβάνοβιτς.

Β’ ημίχρονο:

Το ξεκίνημα της επανάληψης είχε τελείως διαφορετική εικόνα και εξέλιξη από αυτό του πρώτου μέρους. Τη στιγμή που οι οπαδοί της Λίβερπουλ περίμεναν… διασυρμό της Τσέλσι με τους ποδοσφαιριστές του Κένι Νταλγκλίς να δίνουν συνέχεια στην παράσταση, ο Ραμίρες τους χάλασε τα όνειρα! Από εκτέλεση φάουλ του Μαλουντά στο 50ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος μέσος με προβολή από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Ρέινα, μείωσε σε 3-1, αλλά ήταν απλά στιγμή… αδυναμίας των «κόκκινων». Έτσι αποδείχθηκε. Με την πρώτη ευκαιρία απέκτησαν και πάλι την κατοχή της μπάλας, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, έφτασαν ξανά στην περιοχή του Τέρνμπουλ και αυτός… πανικοβλήθηκε. Τόσο που στο 61’ απομάκρυνε πάνω στον Σέλβεϊ και αυτός με μακρινό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα συστημένη στα δίχτυα για το 4-1!

Ο Κένι Νταλγκλίς έδωσε σύνθημα για χαλάρωση στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Η Λίβερπουλ δεν είχε λόγο να τρέξει, μονάχα αν ήθελε να… διαλύσει ολοκληρωτικά τους Λονδρέζους. Όταν ήθελαν, οι «κόκκινοι» έφταναν απέναντι από τον Τέρνμπουλ, αλλά αυτός το.. πάλευε. Έστω κι αν πολλές φορές κλήθηκε να δράσει μόνος του, έχοντας δει τους αμυντικούς του να χάνουν τις μονομαχίες με τους επιθετικούς των γηπεδούχων. Η τελευταία καλή στιγμή που καταγράφηκε στο παιχνίδι ήταν η κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου από τη μικρή περιοχή στο 82ο λεπτό, με τον Ρέινα να του λέει πανηγυρικά «όχι», απομακρύνοντας με υπερένταση! Καμία ομάδα δεν είχε να κερδίσει ή να χάσει κάτι περισσότερο κι έτσι ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τη Λίβερπουλ να σερβίρει στην Τσέλσι το… κρύο πιάτο της εκδίκησης.

Πηγή: sport-fm.gr