«Προσπαθώ να βελτιωθώ σε κάθε πτυχή της ζωής μου, όχι μόνο στο γήπεδο. Είμαι ανταγωνιστικός και θέλω πάντα να βελτιώνομαι». Στο πρώτο μισό της σεζόν ο 23χρονος Ραχίμ Στέρλινγκ είχε συμμετοχή σε γκολ κάθε 93 λεπτά στην Premier League, είχε σκοράρει 13 φορές ξεπερνώντας την πιο παραγωγική του σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση του Νησιού (9 γκολ με τη Λίβερπουλ το 2013-14). Το ποσό των 49 εκατομμυρίων λιρών που ξοδεύτηκε για τον Στέρλινγκ από την Μάντσεστερ Σίτι μπήκε πλέον σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε, μετατράπηκε σε παίκτη κορμού, εξελίχθηκε μαζί με το σύνολο, προσφέροντας σε αρκετούς τομείς.

Το 2018 δεν μπήκε ιδανικά για τον διεθνή Αγγλο, μικροτραυματισμοί και ατυχία στάθηκαν εμπόδιο, αλλά ο νεαρός δεν επηρεάζεται. Μόλις τρία γκολ μετρά στο πρωτάθλημα τη νέα χρονιά, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν αποσύρει τη στήριξή του και κόντρα στην Εβερτον τον είδε να επιστρέφει στο σκοράρισμα. Αλλωστε, ο Καταλανός φρόντισε να του ανεβάσει την ψυχολογία περισσότερο και εισηγήθηκε στη διοίκηση την ανανέωση της συνεργασίας τους. Η σεζόν είναι η καλύτερή του στο Νησί, αλλά ξέρει πως εκτός από τίτλους θέλει να ξεπεράσει και το… σοκ της επιστροφής στο Λίβερπουλ! Τα ταξίδια στο Άνφιλντ δεν πήγαν καλά για τον Στέρλινγκ και την Μάντσεστερ Σίτι, που έχασαν και στις τρεις επισκέψεις στην Premier League από το καλοκαίρι του 2015 που οι Πολίτες δαπάνησαν 49 εκατ. λίρες το καλοκαίρι του 2015.

Ο Σερ Αλεξ κάποτε επέλεξε να μην επιλέξει στο βασικό σχήμα τον Ρούνεϊ για ένα ματς με την Εβερτον εκτός έδρα τον Σεπτέμβριο του 2011, υποστηρίζοντας ότι η άσχημη αντιμετώπιση που είχε από τους οπαδούς της πρώτης του ομάδας δεν του έκανε καλό. Αυτή η επιλογή τώρα ανήκει στον Γκουαρδιόλα. Γνωρίζει καλά τις επιδόσεις του Στέρλινγκ και τι έκανε σε τρεις εμφανίσεις στο Άνφιλντ. Σε δύο από αυτές έγινε αλλαγή και είχε μόνο τρία σουτ και δύο ευκαιρίες αλλά και ανασφάλεια στις μεταβιβάσεις του. Τον Γενάρη σε ματς που τελείωσε 4-3 ο Στέρλινγκ είχε τρεις αποτυχημένες απόπειρες να περάσει αντίπαλο και οι ολοκληρωμένες πάσες του έπεσαν σε ποσοστό 71%, όταν την υπόλοιπη σεζόν το ποσοστό είναι κοντά στο 90%. Ο Κλοπ πάντως από την άλλη περιμένει να δει το όνομά του στην αντίπαλη λίστα των βασικών. Το τραγούδι και τα συνθήματα ότι «ο Στέρλινγκ είναι τοπ στην Premier» δεν είχαν πια απήχηση στα μεταξύ τους ραντεβού. Αν ο Στέρλινγκ επηρεάστηκε ψυχολογικά δεν είναι ξεκάθαρο, ο 23χρονος όμως επέμενε να ζητάει να παίζει και να παίρνει ευκαιρίες.

Ο Ρόι Χόγκτσον από το 2014 είχε αναφερθεί στις αρετές και την ποιότητά του και την ικανότητά του να προχωρά παρά τις δυσκολίες και ακόμα και όταν δεν παίζει καλά ή εισπράττει απογοητεύσεις. «Έχει… καρύδια», είχε πει. Στην ήττα με 1-0 στο Άνφιλντ την Πρωτοχρονιά του 2016 ακόμα και εάν δεν πήγε καλά δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί. Συνέχισε να παίρνει μπάλα και να προσπαθεί να βγάλει φάσεις. Όχι μία φορά, αλλά σε 13 περιπτώσεις. «Είναι… ανελέητος στο γήπεδο και δεν σταματά. Αγαπάει να παίζει μπάλα και πάντα ήταν έτσι», είπε ο Φρανκ ΜακΠάρλαντ, πρώην διευθυντής της Ακαδημίας της Λίβερπουλ που είχε πάρει τον Στέρλινγκ από την ΚΠΡ το 2010. «Όταν έκανε τεστ ετοιμότητας ήταν ο πιο γρήγορος και αυτός που βρισκόταν στην πιο καλή κατάσταση. Θα έτρεχε μέχρι να μην μπορεί άλλο. Είναι το πιο καλό παιδί που είχα ποτέ. Προσπαθεί να μπλοκάρει κάθε τι αρνητικό για να επικεντρωθεί στα του αγώνα και εάν κάτι δεν του παέι καλά δεν τα παρατάει. Δεν κρύβεται ποτέ. Θα προσπαθεί ξανά και ξανά», συμπλήρωνε.

Η επιρροή του στην Σίτι ήταν μεγάλη από ένα σημείο κι έπειτα και για πρώτη φορά στην καριέρα του ξεπέρασε τα 20 γκολ. Το 21ο τέρμα του μπήκε στο Γκούντισον Παρκ με ένα τρομερό τελείωμα. Ο Στέρλινγκ έχει 63 γκολ από το 2013-2014. Ένα ρεκόρ που τον βάζει δίπλα στον Αζάρ. Ο Βέλγος στα 4 του πρώτα χρόνια είχε 74 γκολ.