Η Μπράγκα ήταν η θριαμβεύτρια στην αναμέτρηση με την Σεβίλλη επικρατώντας 4-3 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Επιβλητική έκπληξη!

Έδειξε τα δόντια της κόντρα στην Σεβίλλη η Μπράγκα, η οποία πέτυχε και δεύτερη νίκη κόντρα στους Ισπανούς στην ρεβάνς του 1-0 τσεκάροντας το εισιτήριό της στους ομίλους του Champions League. Οι Ποροτγάλοι, έχοντας σε τρελά κέφια τον Λίμα, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα της πρόκρισης και έφυγαν όντας οι μεγάλοι θριαμβευτές από το «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Ένα λεπτό μετά την ολοκλήρωση των 30′, η Μπράγκα άνοιξε το σκορ με τον Βραζιλιάνο επιθετικό, Ματέους (0-1) και έδειξε στην ομάδα του Αλβαρεθ, ότι με θαύμα θα προκριθεί, καθώς χρειαζόταν πλέον τρία γκολ. Στο 57′ ο Λίμα έκανε το 0-2 και όλα τελείωσαν. Με δύο τέρματα, στο 60′ του Φαμπιάνο και στο 84′ του Νάβας οι Σεβιγιάνοι έφεραν τον αγώνα στο 2-2, όμως το ματς είχε και συνέχεια. Δύο ακόμα τεμάχια από τον Λίμα (85′, 90′) έφεραν τον δείκτη στο 2-4, για να γράψει το τελικό 3-4 ο Κανουτέ στο 91′.

Με δύο νίκες η Βασιλεία

Με δύο νίκες σε βάρος της Σέριφ κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League η Βασιλεία. Η ομάδα του Τόρστεν Φινκ, επιβλήθηκε και στην Μολδαβία, αυτή τη φορά με 3-0 χάρη σε γκολ που πέτυχαν στο δεύτερο μέρος οι Μάρκο Στρέλερ (74′) και Αλεξάντερ Φράι (80′, 87′) σφραγίζοντας την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι Μολδαβοί, καθώς στο 77′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ταρκνισβίλι.

Πρόκριση και για Χαποέλ

Το «παρών» στους ομίλους του Champions League για την σεζόν 2010-11 θα δώσει και η Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία υπερασπίστηκε στην έδρα της τη νίκη με 3-2 που είχε πετύχει σε βάρος της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 42′ με αυτογκόλ του Ντα Σίλβα (0-1), όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο γκολ, που θα τους χάριζε το πολυπόθητο εισιτήριο. Αντίθετα, οι Ισραηλινοί κατάφεραν να μην ηττηθούν χάρη στο γκολ του Ζάχαβι στο 92′, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Κλασικά… στο τέλος οι Γερμανοί!

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε την Σαμπντόρια την Βέρντερ Βρέμης στο Μαράσι και τελικά την απέκλεισε από τους ομίλους του Champions League! Οπως ο Πατσίνι στο πρώτο ματς είχε κάνει το 3-1 στο 90′ και είχε δώσει ελπίδες στους Ιταλούς, έτσι ο Ρόζενμπεργκ έκανε το 3-1 για την ομάδα του Τόμας Σάαφ στο 93′ (!), δευτερόλεπτα πριν οι Μπλουτσερκιάτι κάνουν check in για τα γκρουπ της κορυφαίας διοργάνωσης!

Ολα ξεκίνησαν ιδανικά για το σύνολο του Ντομένικο ντι Κάρλο, καθώς με δικά του γκολ στο 8′ και το 13′ ο Τζανπάολο Πατσίνι είχε δώσει ήδη σκορ πρόκρισης (2-0) στους Γενοβέζους, οι οποίοι με τον ίδιο παίκτη θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45′. Τελικά αυτό έμελλε να γίνει στο 85′ με το Κασάνο να κάνει το 3-0 με τακουνάκι, όμως ο Ρόζενμπεργκ με μακρινό δεξί σουτ στο 93′ πάγωσε το «Λουίτζι Φεράρις» γράφοντας το 3-1 και στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι Γερμανοί έχουν παράδοση. Στο 100′ ο Πιζάρο έκανε το 3-2 με δεξί σουτ ‘κόβοντας’ οριστικά τα πόδια των παικτών της Σαμπντόρια, οι οποίοι πλέον κυνηγούσαν δύο γκολ! Απο εκείνο το σημείο και μετά κυριάρχησε η εικόνα με την Βέρντερ να κυκλοφορεί τη μπάλα και τους Ιταλούς παραδομένους να μην αντιδρούν. Το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος και η ομάδα του Σάαφ εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στα πέναλτι η Παρτιζάν!

Αν και είχε παραχωρήσει 2-2 στο Βελιγράδι στην Αντερλεχτ, η Παρτιζάν εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League στην διαδικασία των πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Κλέο, που είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς, με δύο δικά του γκολ (15′, 53′) έφερε το σκορ στο 0-2, όμως οι Βέλγοι με τον Λουκάκου (64′) και τον Ζιλέ (71′) οδήγησαν το ματς στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε τίποτα και η Παρτιζάν πήρε την πρόκριση στην ρώσικη ρουλέτα με 3-2, καθώς ο Μπουσουφά αστόχησε για την Αντερλεχτ στο τελευταίο πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί, πως και τα τρία χαμένα πέναλτι των Βέλγων κατέληξαν άουτ με τον… αγωνιστικό χώρο να παίζει σημαντικό ρόλο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Αντερλεχτ-Παρτιζάν 2-3 πεν. κ.α., παρ. 2-2 (2-2)
(64′ Λουκάκου, 71′ Ζιλέ – 15′, 53′ Κλέο)

Σαμπντόρια-Βέρντερ Βρέμης 3-2 παρ. (3-1)
(8′, 13′ Πατσίνι, 85′ Κασάνο – 93′ Ρόζενμπεργκ, 100′ Πιζάρο)

Χαποέλ Τελ Αβίβ-Σάλτσμπουργκ 1-1 (3-2)
(92′ Ζάχαβι – 42′ αυτ. Ντα Σίλβα)

Σεβίλλη-Μπράγκα 3-4 (0-1)
(60′ Φαμπιάνο, 84′ Νάβας, 91′ Κανουτέ – 31′ Ματέους, 58′, 85′ 90′ Λίμα)

Σέριφ-Βασιλεία 0-3 (0-1)
(74′ Στρέλερ, 80′, 87′ Φράι)

πηγή: gazzetta.gr